Followers yg yanie sayang

Thursday, November 17, 2011

awk2 sume suke pakai korset x...

Assalamualaikum...
awk2 sume suke x pakai korset atau pernah x pakai korset...so ape yg awk2 sume rase bile pakai korset...ok sy just nk share ckit la pasal pemakaian korset nie...sy salah seorang yg sangat suke pakai korset, dari first edition lagi sebelum timbulnyer premium beautiful, elken dll brand...sy dh start pakai korset hally...ala yg haliza misbun nyer tuu, sy masih ingat lagi time tu gaji fist sy time keje kt JPA sebagai pekerja khidmat singkat (PKS) sy gunakan utk beli korset tu...leh dua kali bayar lagi, pastu second korset yg sy beli ialah Premium Beautiful, hari2 sy guna korset tuu...nak basuh pun sayang tau...hahaha, tapi mungkin sy x sesuai sbb timbul merah2 kt bahagian belakang n perut sy atau mungkin sbb banyak lemak kot...adoi...so sy stop pakai PB smpai la sekarang...trasa sangat2 rugi bile x dapat teruskan pakai PB nie sebenarnye, pernah gak sy try2 pakai semula PB time lepas habes pantang hari tu, tapi masih sama keadaanya, badan sy naik merah...punye la gatal x leh nak kata la...so smpai sekarang nie sy stop dulu...
then sekarang sy berjinak2 plak ngan korset yg jual kt cosway tuu...ala murah jer yg satu set tu rm70++ jer...sy dh try sluar dier, mmg best la kainnya...pakai pun sedap so sekarang nie sy nk beli baju dier plak...act yg ini bukan lah korset yg leh grab badan kite tuu dier just simple korset yg digunakan utk mencantikkan bentuk badan kite pastu leh digunakan juga sebagai inner...
bukan ape bile kite pakai korset nie x kira la apa jenis sekalipun, ianya akan membuatkan tubuh kita nie jadi confident...maksud sy confident tu rasa mcm diri kita nie dilindungi...ececehhh...mmg la niat di hati nie nak pakai plak elken tapi bile pkir2 smula x perla nnt la bile duit dh berlebih baru beli...bile la tu agaknye...cukupla sekadar menggunakan korset yg sedia ada...just utk keyakinan diri bile sy bergerak ke mana2...x derla nampak sangat bahagian2 yg x patut dilihat tu kan...atleast leh la sorok ckit2...hahaha...tapi anda sume jgn la salah faham...korset nie bukan la digunakan utk kurus semata2 yer, ianya digunakan utk kesihatan juga...best tau pakai korset hari2...kite akan rasa confident ngan body kita...hehehe...x caye ce try...gud luck!!!

terima kasih kerana membaca entry ini...

2 comments:

Mrs Lurve said...

suka jgk pakai corset, tmbh2 ag bila teman baik dtg tiap2 bulan, kalo blh time mlm pun nk pakai..dh byk jenis pakai, yg cosway tue pun best. sedap je..sbb kualiti kain yg digunakan sgt comfort

Nur Raihana Abd Rahim said...

yana pun pakai cosway punya gakok tp bile dh lama pakai dia mcm nk koyak sket kt bhg celah kangkang tu.tp ok la selesa dipakai.yg hally dulu yana pki jugak.mmg bagus.pki smpi jd buruk la.skang dah tkde lagi kan.beli masa tu 300 lbh.PB mcm tringin nk pki tp harganya mak ai...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...