Followers yg yanie sayang

Wednesday, December 28, 2011

Pic Edited By Yanie...

Assalamualaikum...
hye sume...act member sy yg baru kawen tu ada bagi cd kawen dier...dier suh sy editkan, so time2 x de keje sy pun editkan pic member sy nie...jom layan pic yg baru jer sy edit...

 Dalam banyak2 pic yg sy edit, nie yg paling sy suke dan yg paling sekejap sy wat...erm...owner dier pun suke pic nie...Alhamdulillah...

 inai merah si pengantin...sy tengok gmbar nie mcm x jadi jer so sy ambil inisiatif utk edit pic nie n jadikan dier collage...nice jugak kan...erm jgn fikir pic yg x cantek tu hendak didelete yer...yg x cantek tula yg akan jadi cantek sebenarnye kalau kena gayanya...


 Dalam banyak2 pic sy edit, pic nie la yg paling lama sy edit...nmpak simple kan tp hakikatnya pening pale nk mikir susun aturnya...hehehe


Pic nie plak sy hitam kan coz belakang tu ada pic org lain, so disebabkan x der gmbar pengantin berdoa sorang2 sy pilih utk edit pic nie jadi cam nie...hehehe

tu jerla dulu yg ada yer...nnt sy sambung edit lagi...time keje nie, curi2 masa...hehehe...

Terima kasih kerana sudi membaca entry ini...

LEVIS free...

Asslamualaikum...
semalam sy dapat levis free...heheh...best2, ala adik sy tu dier tanye sy nk x levis dia nk belanja satu pastu automatik la sy kata mesti la nk kan, sape x nak levis tuu...mule2 sy ingatkan dier main2 jer kan...so dier kate siap r jom kite g beli...sy ingatkan dier main2 jer kan, pastu sy pun lengah2 jerla layan tentang DHIA, pastu dier sound lagi...cepat r nak ker x nie...pastu sy kata eh ko nie betul2 ker nie...then dier jawab ko x nak sudah r...automatik sy kata jap2 kul 8 aku siap...(ngan adik beradik ko aku jer, sory kalau ada yg rasa kasar...tp sy rasa mesra jer...hehehe)...lepas habes jer tentang dhia terus mandi mcm lipas kudung pastu dh siap2 kan adam terus zasss tuju ke levis...

so sy dapat la satu levis free semalam...sy beli skinny, ingatkan sy nie x sesuai pakai skinny tp budak kt levis tu ckp cantekla akk pakai skinny so ape lagi terus sambar jer, before nie sy pakai yg straigh cut jer...so perbelanjaan semalam sepenuhnya disponsor oleh adik sy, dlm kepala mmg x der list pun nk beli jeans levis bulan nie...tp dapat juga...buat adikku Muhammad Amsyar...time kasih banyak yer...bulan depan nak satu lagi leh x...ekeke...

P/S  :  jeles tengok skim gaji polis, banyak nyer diaorg naik...masing2 siap main kutu rm300 sorang...makk aiii...sy mampu 100 sebulan jer...huhuhu...bile la diaorg nk bg borang opsyen nie...x sabar nk tengok gaji...adoiii...

terima kasih kerana sudi membaca entry ini

Tuesday, December 27, 2011

ARIANI sekali lagi...

Assalamualaikum...
alahai...terbang lagi duit sy hari nie...tau x knp, haa sbbnye tadi g kuar minum jap sbb bos ada meeting pagi nie so ada can la nk lari g minum jap...minum kat bank negara pastu direct jer g ariani teman pegawai sy...teman konon hakikatnya sy yg ajak g ariani skali lagi...sbb bile fikir2 rase rugi plak x beli time2 sale nie, bak kate staff ariani tu kalau time raya pun x dapat harga camnie kak...so sy saja jer ajak2 ayam pagi2 tadi kat pegawai ngan member sy tu, pagi2 sy g bilik diaorg then kata rasa cam nk g lagi la ariani...so apa lagi, terus on jer tu yg lepas breakfast direct g ariani...

sampai2 sana member sy yg lagi dua org x nak kuar kete, depa kata nk tunggu jer dlm kete...sy tanyela knp korang nie, pastu diaorg kate x nak kuar sbb kalau masuk ariani sure beli lagi nnt duit habes...sanggup diaorg tuu x nak kuar kete...hehehe...lawak tul r...so sy pun turun ngan pegawai sy, berdua jer kitorang turun...ingatkan sekejap jer skali dah masuk rambang mata lagi sekali...sbb nyer smalam kitorang g org ramai payah ckit nk memilih, pagi nie kitorang g org x der lagi dapatla layanan yg baik punya...hehehe

niat di hati sy nie nk beli tudung yg 3ton tu jer...sbb murah tau harga asal rm95 kot, so dapatla separuh harga...murah tu selalu kalau guna kad pun dapat rm64.00 jer...tu yg balik rumah terfikir dua tiga kali rugi kalau x g beli lagi, bukan apa tudung tu nk pakai hari2 g ofis...x tenang hati slagi x beli yer dakk...ekeke, pastu dah pilih2 ternampak plak tudung bercorak kain cotton, alahaiiii...murah jugak offer 4helai rm150 pastu dapat free satu...jadinyer 5 helai rm100 kan, so satu tudung jatuh rm30 jerla...mane nk dapat dik non oiii harga gitu...mule2 ingat nk share ngan pegawai sy, pilih punye pilih habes sume cantek jadinya 10helai, sy jer ambik 6, pegawai sy tu dua then lagi dua pegawai sy belanja member sy yg dua org duk tunggu dalam keta...upah menunggu kot...muahahaha...

pastu yg bestnyer pegawai sy kata x pa yanie hang bayaq kt sy rm100 jer utk yg tudung corak tu sy belanja...alamakkk mmg terbaik la pn nie...moga murah rezeki pn...hehehe...mmg rezeki sy la hari nie ada org belanja...so lepas kire2 total pegawai sy bayar rm800++...mak aiiii...tapi yg best nyer ayat pegawai sy tuu...aikk x smpai seribu pun...boleh...adoiii, org banyak duit ada dier kesah ker...tul x...sy nyer rm200++ jer yg lagi rm600++ tu pegawai sy nyer...sy x der la beli tudung yg mahal2 pun...x mampu la, beli yg bese2 jer ...lagipun banyak fikirkan utk anak...tu pun hubby sy dah sound...semalam g ariani hari nie g lagi ker...Hubby sy mmg berjimat cermat orgnya x mcm bini dia yg mmg terkenal ngan sifat boros nie...harap maklum yer...ekeke...


okla nnt korang jgn lupe g ariani jugak yer...esok last date utk sale separuh harga nie...hehehe...selamat bershopping tudung sume...


terima kasih kerana sudi membaca entry ini...

ARIANI tengah SALE...

Asslamualaikum
korang sume dh g ariani ker...sekarang ariani tengah wat sale tau, sume tudung separuh harga...jarang2 ariani wat sale cam nie...so jgn lepaskan peluang keemasan nie, bg sy ariani kalau wat sale mmg murah la...act ariani nie harga dia ok jugak kalau berbanding ngan jenama lain, bukan nk membandingkan dgn brand lain tapi bg sy ariani is better then another brand laa...awning dier pun selesa cuma thai silk nie first time cuci kene dry clean, akibat sy x tahu pasal bende nie tudung sy dh rosak 4-5 helai ntah sbb caler thai silk tu turun so kene tudung yg lain...sayang nyer...

dulu2 sy pun x pakai ariani, sy pakai tudung bese2 jer...tapi bile first time cube sbb dihasut oleh dak2 ofis...ceh...ceh terus sy jatuh hati, selesa sangat...pattern dier pun lain dari yg lain...mmg la harga dia mahal ckit tapi berbaloi...tau x knp sy kata berbaloi sbb nya tudung ariani tahan lasak, boleh pakai lama, awning terletak, kain berkualiti...sy x beli pun yg ada batu coz kt ariani kalau ada batu harga berganda2, satu tudung boleh cecah 400...uiiii, x mampu dek badan der...hahaha, better beli yg plain pastu hntar wat batu kt jalan tar lagi berbaloi...jimat kos...hehehe

act sale nie dari minggu lepas lagi tapi disebabkan x sempat plus banyak keje ckit last week kitorang x dapat g...so ari nie kitorang terpaksa curi time ofis jap lari ke ariani jalan tar yg kt depan jakel tuu...korang kalau g jgn g kedai yg hujung tau g kedai yg second hujung tuu, kt ctu banyak pilihan ckit pastu kalau jumpe ngan en.fauzi mintak kurang kaw2 nyer...hehehe...so kat sana tadi diaorg tengah wat heppy hour 3 helai tudung rm100, yg ini bukan tudung yg bese2 tau, yg dier jual 3 rm100 tu mmg tudung yg harga lebih kurang120++...MURAH kan...tapi sy ambik 1 jer yg tu coz tudung tu bercorak, sy x banyak baju plain so sy lebih prefer utk ambik tudung yg 3 layer caler tuu...mmg itu pun fav sy kalau shopping kt ariani...

so hari nie sy sambar tudung polka dot...design terbaru display jer terus sold out...hehehe, sy terpandang caler biru polka dot tapi salesgirl tu kate dh habes, sy suh dier cari jugak...last2 dapat jugak akhirnya, mungkin mmg rezeki sy kot nk dapat tudung polka dot tuu...sy dapat dua polka dot merah dan biru...cantek sangat2 tau...itu jerla yg dapat sy beli hari nie...x nak la blanjer lebih2 sangat banyak benda lagi nk fikir, jam ngan basikal adam x beli lagi...hehehe...pastu singgah plak makan kat a&w, dh lame x mkn a&w kan, so dapat gakla minum rutbir float dier...tapi dh x sedap cam dulu la, dulu2 nyer RB Float lagi best kot...ish x baik kata makanan x sedap kan...tarik balik...hehehe...


ok la kpd awk2 sume jgn lupe g ariani tau, tengah sale half price nie, x selalu peluang camnie ada...sale smpai 29hb nie jer...selamat bershopping sume...

mood sy kali nie mmg puas hati shopping kat ariani...

P/S  :  balik ofis konon2 nk wat baik  nk panaskan roti bos, skali bukan panaskan jer terbakar terus roti tu hangus jadinyer, habes satu ofis berasap...wat malu jerla...adoiiii...


Terima kasih kerana sudi membaca entry ini...

Thursday, December 22, 2011

Fresh From my hand...

Assalamualaikum...
hye awk2 sume...hari nie sy nak share gambar hasil kerja tangan sy sendiri mekapkan org...ala bukan org lain pun, org terdekat jerk...ekeke...ok jom layan...

 Nina Before and After makeover by me...



Ain before and after makeover by me...






untuk sebarang tempahan mekap diner, tunang, nikah, sanding dan pelbagai jenis majlis boleh la hubungi sy di talian 017-6716831 yer...harga leh deal...hehehe...

terima kasih kerana membaca entry ini...

Wednesday, December 21, 2011

Sy rasa sy makin kuat makan...

Assalamualaikum...
sejak akhir2 nie rasenyer sy mcm terlalu kuat makan, sy leh rasa berat badan sy makin bertambah...sy rasa badan sy nie berat jer, pastu malas jer...semangat nk diet tu ada, tapi kalah bile tengok makanan ker, bile org ajak g makan ker sy langsung x reti nk menolak, kalau sy x dapat nk kuar makan sekalipun mesti diaorg akan tapaukan makanan utk sy, hishhh...korang sj nk bagi aku gemuk kan...(dh mmg chubby pun)...muahaha...
bayang kan yer semalam jer pagi dh makan mee kicap kt old town tu ( x sedap pun)...mee kicap kt tangling lagi sedap...pastu tapau plak burger subway utk mkn t.hari...pastu ptg plak makan durian musang king org bagi...pastu bos x abes makan durian dier suruh nyer sy habeskan...adoiii...durian musang king tu korang tau jerla besar cam ner kan...korang nk tau berape ulas sy makan...ha sy makan 5 ulas...ambek ko tamak gile, bile balik rumah makan fishball ngan hotdog pastu malam makan plak mee kari, pastu nk tidor dh x selesa...mmg rase badan mcm kembang giler r...pastu kan (brape banyak pastu daa)....hari nie B1 saje jer g kt restoran haslam sbb sebelah tu ada celcom member nk g celcom dftar BB dier...punyer la kenyang makan kt ctu, tapi rasenyer makan kt ctu mcm mahal jer...makan 3 orang smpai rm62.00...kalau kt old town makan 3 org x sampai pun rm40.00...pastu siap tapau lagi kuih muih...adoiiii...cam ner nie...

sy berazam nk kurus tapi x boleh la...pokok pangkal diri sendiri kan, nak x nak diri sendiri kene usaha la...takut lame2 nnt dapat penyakit plak...nak makan ubat kurus x berani, nk senam x sempat (alasan)...abes tu cane...huhuhu...tengok tu alasan banyak sangat kan...hish...x kan nk g london weight plak kan, mahai...kt cni diaorg sume pakat p sana, smpai beribu2 habes...tp mmg kurus la...ingat nk g trial dier jer...free jer...hehehe...kalau nk ambek pakej dier mmg TAK la kan, bayangkan kt cni diaorg dh habes puluh ribu...x sanggup la sy, lebih baik buat yuran tuk sambung study...mmg la sy tengok diaorg dh kurus dah...jeles gak sebenarnya tapi apakan daya x mampu la nk g london, lagipun kalau pregnant naik badan balik pastu nk habes puluh ribu semula g london tu...x nakla, korang tau x kt london tu bukan saje kite kene ikut pakej dier tapi kite kene gak beli produk dier mcm kopi dier, krim dier...bukan bergantung sepenuhnya pada treatment dier tau, lepas treatment kene gak diet, kene minum kopi dia...kopi dia bukan murah...beratus gak la...ish...ish...ish...

sekarang nie pun tengah try x nak makan malam...tu pun kalau boleh...bukan apa kdg2 tu tension jumpa member ade jer yg kate sy gems...ekeke...tapi kdg2 dh lali plak...hahaha...x perla ape2 pun sy cuba dulu yer...nnt kite tengok hasilnye...muahaha...

trima kasih kerana membaca entry ini...

Sunday, December 18, 2011

cite ari isnin...

Assalamualaikum...
hye u olls sume ape khabar hari nie...erm hari nie sy telah terlewat bangun...ops terlewat ok bukan disengajakan pun, aact dh kunci jam kul 5.45, tapi sedar2 tau x dah kul brape...haaa...7.05 amek ko...apelagi terus kelam kabut mandi sume, dah la x iron baju singkap2 dlm almari jumpe la baju kebaya kuning yg dh siap iron...dlm hati ape nk jadi2, jadi la kebaya pun kebaya la haiii...sy dh teramat lama x pakai baju kebaya yer awk2 sume senjak lepas bersalin mmg jarang sangat2 pakai kebaya...pastu x leh solat plak, naseb baek dapat la jugak wat keje laju2...botol2 adam pun x sempat nk rendam ngan air panas, terus sambar jer masuk cooler bag...sory la adam ibu nk cepat sangat2 nie...takut kene tatatertib lagi...
naseb baik la cuti sekolah kalau x sure + confirm jalan kt langat jem teruk, so hari nie clear...cume jem ckit kat tol bt9, so lepas tol jalan clear smpai la loke yew then sampaila ke bukit aman...ok sy sempat sampai ofis dengan selamat tanpa gangguan pegawai Tatatertib tu...legaaaa...
masuk ofis lak bese r ari isnin mesyuarat la surat urgent la parlimen la...habes settle sume tu dh leh tarik nafas ckit...then dtg lak budak2 insurans hari tu lepak kt bilik sy, yg x boleh tahan sempat lagi cakap..."kak hari tu kurus nie nmpak gemuk ckit"...sy x kisah la dgn statement dier tu, dh bese pun org ckp sy nie dh berisi la, dulu kurus la, itu la ini la...yg menjadi persoalan nya kan, knp diaorg nie senang2 hati jer tegur bentuk badan org, kalau sy la sy x kan tanya org smpai mcm tu sekali, mmg x suka la nk tanya soalan2 cam tu, kalau nk tanya pun dlm hati jer x terluah dek perkataan...yg tegur tu dak2 lelaki lak tuu...apa daa...respect la sesama manusia ckit...haishhhh...kurus salah berisi salah nk cam ner lagi, bile kite kurus kang ada la yg kata eh dier nie mcm org sakit jer, eh dier nie mcm ade masalah jer...gaduh ngan laki la tuu...haa tengok...manusia nie mmg x pernah puas kan...atleast cuba la kite nie belajar bersyukur ckit...bagi sy nk kurus cam dulu tu payah la ckit kan...tapi maintain sudah laa...jgn la gemuk sangat tul x...eh2 nie dah cite pasal bab2 bentuk badan lak nie...hahaha...
pagi tadi officemate yg baik hati dah tapaukan mcd so lunch sy teman la member kuar g bank pastu singgah kt kedai kak yus dayabumi, sempat sambar sepasang baju polka dot...hehehe...sebulan mesti nk kene beli baju baru, x per x mahal pun beli jer baju siap...sekarang nie kalau beli baju kurung or baju kurung pahang beli siap jer, kalau nk pakai baju kurung moden jer sy g hantar tempah...ala baju nk wat basahan g keje beli siap sudehhh...hehehe
so separuh hutang dh habes bayar ade ckit2 jer lagi hutang kecik2 nk di bayar...bulan nie gaji + bonus...Alhamdulillah ada la rezeki...nak wat per erk, ingat nk beli jam baru pastu nk beli basikal anak bujang sy tuu...ok x...ok la tu kan...pastu nk belanja family makan...tu jerla...
ingat nk g bercuti la g cameron ker, melaka ker...tapi nk kene apply cuti, masalahnya kalau sy cuti mesti x der sape nk jaga ofis, x per tunggu la PA sorang lagi habes cuti bersalin baru la sy nk apply cuti seminggu...nk g jalan2 la bawak adam...
so sekarang dh ada kt ofis nk sambung wat keje plak...sekarang nie petang2 jer mesti hujan kan...hujan nya lebat plak tuu...last week balik dlm hujan smpai x nmpak jalan...hope minggu nie cuaca ok la...AMIN...
ok la nnt kite sambung lagi yer...

terima kasih kerana membaca entry ini...

Friday, December 16, 2011

saje nk share cite di hari jumaat...

Salam Jumaat sume...
tengok tajuk tu, mcm la banyak sangat nk cite kan...hehehe
erm minggu nie adalah minggu x brapa nk sihat la bagi sy...mane x nyer asyik kene hujan jer...rabu malam khamis mmg x leh nk bangun...sangat2 x larat mungkin la sbb sy nie x mengamalkan ape2 supplement kot...dh beli 2 jenis jamu pun duk tang tuu jaa...x amalkan langsung...teruk kan...membazir jer...hahaha, pastu hari khamis terus MC...mmg x larat nk bangun, dahla mc satu hari dok tidorrr jer...kesian adam terabai sekejap, naseb baek la adik tengah cuti sekolah boleh la dier tolong tengok2 kan si kecik kesayanganku itu...
so ari nie dah leh bangun cam bese dapat la g keje, bos pulak dua2 x der so senang hati la ckit masuk ofis ari nie...hehehe...
sy suka sangat hari nie sbb nyer sy dh dapat follower yg ke-----------100....eeee, nak tau x sape follower ke  100 sy...haa niela dier...MINAH SENGET name blognyer...hehehe mcm x caye jer blog nie dh mencapai 100 followers...thanks yer kpd sesape yg sudi jadi followers blog kecik sy nie, sy x reti nk wat blog nie cantek2, sbb kekangan masa nk mngadap lappy lame mmg x bleh...al maklumlah kalau dh ade kt umah tu mmg nk kene bg komitmen sepenuhnya kat anak...
pastu hari nie sy dh penuhkan beg mekap sy...opppsss bukan beg mekap yer...mekap box sy, sy dh beli sume barang2 utk mengandam...so sesape yg memerlukan khidmat andaman boleh la hubungi sy yer...jgn risau sy x ambek mahal pun...murah2 jer...sy ambik mekap utk dinner, nikah, tunang dll...tapi just mekap jer tau...hair do sy x wat lagi...jgn risau yer awk2 sume sy gune barang2 yg mmg BERKUALITI, bukan barang hak siam yer...hehehe...jgn risau pasal produk yg sy gunakan...ape2 pun contact me okay...saje jer nk melebarkan sayap...hehehe...

ok la...nnt melalut panjang boring plak kan...nnt2 kite sambung lagi yer...hehehe

terima kasih kerana membaca entry ini...

Thursday, December 15, 2011

Segmen Jom Naikkan Trafik Blog anda...


hye sume...erm...rasenyer dh lame x joint segmen...so kali nie nk joint segmen plak la...sile klik gambar utk joint sama ya...kali nie yanie joint segmen JOM NAIKKAN TRAFIK BLOG dari blog BICARA MAK DARA...so ape lagi jom la kite joint same2 erk...free jer...hehehe...

thanks 4 reading this entry...

Tuesday, December 13, 2011

describe la sendiri...

Assalamualaikum...
ape khabar awk2 sume...
erm...sebenarnye x tau mcm mane nk describe org yg sorang nie...tapi korang try la describe sediri dier nie jenis cam ner lepas bace nie...

situasi 1
yanie  :  akk knp akk bayarkan makanan sy, biarla sy bayar sendiri...
si polan  :  ala x perla...lagipun akk tengok korang kakitangan awam nie mcm susah jer nak makan...
Yanie  :  x tau nk jawab ape, SENTAP...(Dlm hati grrrrrr...rase mcm kene simbah ngan minyak panas muke nie)

Situasi 2
si polan  :  yanie...itu mmg rumah family awk erk...
yanie  :  yerla kak...habes tu rumah sape...heheheh (dlm hati ape punye soalan daa)
si polan  :  owh...besar jugak kan umah awak...tu ayah awak beli tanah pastu buat rumah ker...
yanie  :  yer la kak...
si polan  :  erm...umah ayah awk tu mesti murah kan dulu2...
yanie  :  SENTAP lagi...(dlm hati umah ko la yg murah sbb kerajaan yg sediakan...si polan nie duduk felda kt ulu terengganu nun)...

situasi 3
si polan  :  yanie...awk g x kenduri kawen si polan kt sabah...
yanie  :  x g la kak...sy g yg kt sni jer belah lelaki nnt...akk g ker...
si polan  :  g kot, sbb kn ader kursus kt sane, akk jadi urusetia...alang2 g jerla terus...
yanie  :  owh, akk jadi urusetia, dh alang2 tu g jer la kak...
si polan  :  yerla...erm...yanie awk nie pernah ker x naek flight nie...
yanie  :  SENTAP lagi...(dlm hati...kecik2 lagi aku dh naek flight laa...ko setakat naek flight waran tu x yah nk berlagak...)
at last si polan tu x g pun sabah sbb kursus x jadi, pastu kate tiket mahal nk g sendiri...ape kes...

situasi 4
si polan  :  yanie...awk wat per tu...awk ni tengok krim siam ker...
yanie  :  eh ape plak kak, sy x gune pun krim siam , x brani...kan sy gune v beauty...(si polan pun gune v beauty jugak)
si polan  :  yanie...awk mekapkan org gune produk ape...siam ker...
yanie  :  eh akk nie...x la, sy gune krayolan...
si polan  :  eh yanie...awk buka page blablabla...akk nk tengok krim siam yg dier jual...kt kpg akk laris tau produk nie...
Yanie  :  SENTAP lagi...(laa ko yg nk beli produk siam rupenyer)...

situasi 4
si polan  :  yanie...cantek beg awk (sambil pegang2)
yanie  :  hehehe...tq kak, bese2 jer
si polan  :  yanie...beg awk nie mesti plastik kan...bukan kulit
yanie  :  SENTAP utk kali yg ke brape ntah...(dlm hati taula ko pakai beg gucci 5-6 ribu tp x yah la hina org)...
si polan  :  brape awk beli beg nie yanie...
yanie  :  2-3 ratus jer kak...
si polan  :  owh...sambil gelak2 dan sambil pegang2 lagi beg x gucci aku tuu...

situasi 5
si polan  :  yanie jom g makan...
yanie  :  ok jom la
si polan  :  awk bawak kete ape hari nie yanie...
yanie  :  wira...
si polan  :  ala yeker...hehehe...x perla naek kete akk jerla...
yanie  :  SENTAP (tau la ko gune vios trd tuu, dulu ko tu mule2 keje lagi la gune kancil jer...aku nie ok la jugak gune wira)...

situasi 6
si polan  :  yanie best x bawak kete nie...
yanie  :  best jer kak...ala kak kete baru sume best...
si polan  :  tapi kete buatan malaysia nie x tahan kan, bunyi sana bunyi sini...kalau toyota tuu mmg best r bawak...
yanie  :  SENTAP (dalam hati...ko dulu sebelum gune vios gune myvi jer, buatan malaysia jugak...)

situasi 7
si polan  :  yanie...cantek tudung awk...
yanie  :  tq kak...dtg pulak sorang member berkata  " yanie, canteknyer tudung awk, sy minat la"...hehehehe
si polan  :  mmg r cantek...tp mcm budak2 la...
yanie  :  SENTAP (tadi ia2 ko kate cantek, bile org lain puji aku ko kate cam budak2 pulak dahhh)...

situasi 8
si polan  :  yanie...awk pakai tudung apa nie...cantek la
yanie  :  pearl haya kak...
si polan  :  owh yeker...akk x minat la mcm berat jer...lagipun ropol2...
yanie  :  SENTAP (dlm hati geram...)

situasi 9
yanie  :  kak jom kite g old town nk x...
si polan  :  jom la...ala yanie setakat old town tu dh banyak kali la akk g...korang nie mcm x pernah g kan tempat2 cam tuu (mengata kakitangan awam...mcm la kami nie miskin sangat2)...
yanie  :  yer la kak...heheh (dlm hati SENTAP)

situasi 10 (sambil makan kt kfc jusco maluri)
si polan  :  erm...sy x shopping kt jusco nie...
member2  :  amboiii ko...
yanie  :  niela tempat shopping sy kak...
member lagi sorang  :  sy carefour jer kak...
si polan  :  yerla...akk slalu g pavi jer...
yanie & member2 lain  : SENTAPPPPP 

situasi 11
si polan  :  tau x dulu kan bf akk tu selalu bg akk jam ELBA lah, ESPRIT lah dan yg seangkatan dengannya...
yanie  :  ok la tu kak...org bg untung kak...
si polan  :  tp akk x pakai pun...lepas bff akk tengok akk x pakai barula dier bagi akk jam lain (jam tangan si polan nie kalau x 10 ker 20k x sah...yg lekat kt tangan dier mestila rolex ker omega ker)
yanie  :  ala kak sy pakai casio jer dh 4 tahun dah...(dgn bangga tunjuk jam yg x sampai 1k pun kt dier)
si polan  :  gelak2...sambil jeling tengok jam sy...agaknyer geli kot nk pegang jam murah...

Situasi 12
Si polan  :  eee...knp la pegawai tu pakai sembonia jer, sembonia tu utk org2 sederhana jerla...sepatutnyer pegawai kene la pakai LV ker, Gucci ker, Prada ker...blablabla...
member lain  :  eh aku pun pakai sembonia tula, ok jer...aku nie fikirkan anak2 malas nk membazir2
si polan  :  yerla, sepatutnyer org2 mcm kita nie kene la pakai branded2...
Yanie  :  SENTAP (Dlm hati...eh ko tu anggota jerla...bukan ko tu pegawai pun...)


situasi 13 (paling sedih)
si polan  :  Yanie...meh la dtg raya umah akk...bile awk nk dtg nie...
yanie  :  tengok la kak, nnt2 sy sampaila...
si polan  :  nnt awk dtg x payah la bawak anak awk tuu...leh kite sembang lame2
yanie  :  ok kak (sbb dh terlampau SENTAP dan x tau nk kate ape, perkataan tu jer yg mampu keluar)
elehhhh...mcm la aku nie x tau yg ko tu x bagi bawak anak aku dtg umah ko sbb nyer ko takut anak aku rosakkan brg2 yg ada kt dlm umah dia tu...anak aku pun x hingin la nak g umah ko...hahaha...bile sy cite kt husband sy, husband sy pun kata "ingat sy nie bodoh ker nk biarkan anak buat sepah kt umah org"...) sy mmg x nak pun g umah dia, walau mcm mana sekalipun dia ajak sy...pelik kan selalu kalau org ajak dtg umah benda first org ckp mesti berbunyi cam nie  "nnt dtg bawak anak skali tau..." pastu kalau kita dtg x bawak anak mesti org akan ckp  "  laa...knp x bawak anak sekali"...betul x...betul x...

mmg ko tu x ada naluri keibuan langsung. ko x pernah melahirkan...ape yg ko tau, setakat ko jaga anak buah x yah la ko nk kata ko tu dh bese ngan kerenah budak...selagi ko x melahirkan, x mengandung selagi tu la ko x tau apa makna jadi seoarang IBU...faham x...

bukan la sy saja nk membuka keburukan seseorang...tapi kdg2 benda2 yg dia cakap kan tu mmg menikam2 kalbu jer ayat2 yg terkeluar dr mulut die tu...sy tau dia x baca pun blog sy nie...tapi kalau satu hari nnt dia baca, taula dia yg kata2 dia tu mmg menyakitkan hati sume org tau x

lagi satu...kita nie biarla berpijak di bumi yg nyata, x payahla nk membangga sangat dengan apa yg kita ada tuu...kdg2 org yg baru kuar dr kampung nie mmg kene kejutan budaya ckit...sorry to say la...x sume yg mcm tu tp dh ramai yg sy jumpe mmg jadi cam tuu...kuar2 dr kpg plak kawan ngan org kaya raya kan...mmg culture shock la..maafla kalau kata2 sy keterlaluan...cube anda sendiri bayangkan...keje polis anggota jer...korang akan suspect ker dia nie pakai beg gucci beribu riban tu...sure x kan...sbb tu sy lebih memilih utk pakai apa yg sy mampu jer dan yang paling penting mestila kita selesa dan puas hati dgn barang2 yg kita guna tuu...bukan la nk tunjuk berlagak ker ape kan..agaknyer dier saje jer nk bgtau yg dier tu gune itu ini branded2 sbb nk bgtau yg dier tu pakai ribu2 nyer brg, x mcm kita yg pakai ratus2 ataupun puluh2 jer...common la kita nie bukanla anak tan sri ataupun somebody yg kaya raya...wat per nk tunjuk berlagak sangat...eh anak tan sri pun low profile laa....hishh...

Alhamdulillah sy bersyukur dgn rezeki yg dikurniakan oleh Allah kpd sy dan keluarga...hidup dgn penuh kesederhanaan adalah yg terbaik di dunia ini...kalau kita dh berada di atas jgn la kita lupa pandang ke bawah...kalau kita sentiasa pandang ke atas satu hari bile kita jatuh terduduk x da sapa nak tolong...kawan2 sume lari...percayalah...yg paling penting JGN BERLAGAK SANGAT la dgn apa yg ko ada...sponsor jer sume tuu...hahaha...

terima kasih kerana sudi membaca entry SENTAP ini...

Sunday, December 11, 2011

permintaan utk remove gambar rara zikry...

bagi menghormati permintaan sesetengah pihak, sy akan remove gambar arwah rara zikry di mana kalau anda sume bace di entry sy yg lepas sy mengucapkan takziah di atas pemergian rara zikry,di situ sy ada meletakkan beberapa keping gmbar rara zikry...dari situ sy telah menerima komen dr seseorang yg tidak dikenali identitinya yg meminta sy supaya remove gambar2 tersebut...baiklah...untuk memenuhi kehendak readers tersebut sy akan mendelete gambar2 tersebut, tetapi sy akan meninggalkan satu sahaja gambar arwah yg sedang pegang bunga tu yer sbb rasanya kat fb pun still letak gmbar tu lagi...
kepada readers tanpa nama itu sy harap anda berpuas hati selepas sy remove gmbar2 tersebut yer...mungkin perkara ini baik untuk menjaga sensitiviti sesetengah pihak...

terima kasih kerana membaca entry ini...

rosak la mood isnin aku...

Assalamualaikum...
ape khabar awk2 sume...Salam Isnin...so cam ner mood u olls hari nie, erm...mud sy ROSAK di pagi2 Isnin nie...first jalan jem teruk ok dekat loke yew...hampir sejam sy sangkut kt sana, 8.40 baru smpai ofis, sepatutnya sy leh smpai ofis sebelum kul 8.00 tau x...geram nyer hanya Allah jer yg tau, keduanya...hari nie adalah firstday bos sy yg baru balik dr haji tu masuk ofis, tapi hari nie jugak sy masuk lambat...(sepatutnyer PA sampai dulu dari bos, nie bos yg smpai dulu dr PA) geram tau x...hishhh...then yg ketiganya...smpai2 jer kt gate B Bukit Aman, nama sy diambil oleh pegawai Tatatertib...x tanya x apa terus ambik pas sy then tulis nama...woi dalam radio bertubi2 kuar pasal trafik agak teruk dr cheras menuju ke loke yew la...tanye la dulu...geram nyer, mentang2 ko tu pegawai...rosak la buku servis sy sbb nama naik pasal tatatertib...dh nasib...
nak cite pasal weekend hari tu pun x der mud lak rasenyer...dah la tempat parking ader org lain masuk, seb baek ade petak lain yg kosong lagi...
x perla benda dh nk jadi kan, terima jerla...mungkin lepas nie ada bende gembira lak berlaku kt sy kan...harap2nyer...ok la nnt kite sambung cite lagi erk...

terima kasih kerana membaca entry ini...

Friday, December 9, 2011

kisah beli tudung...

amboi tajuk...bukan main soping lagi yer...ala cite dier cam nie sebenarnyer niat hati asal2 nyer mmg x der terlintas langsung nk g beli tudung...act ari tu nk g beli kasut kt semua house...knp semua house bukan kt sogo atau shopping center lain erk beli kasut...haa meh cni nk bgtau kt semua house tu ada satu skedai kasut yg kasutnya sangat2 tahan, act sy mmg dh lame x pakai high heel dan sy dh lame beralih kpd wedges, al mak lumla badan plum kan payah ckit la nk pakai heel nie, nak2 kt bukit aman tu berbukit2...mmg x sesuai la nk pakai heel nie, tapi kene ade spare gak utk special function, diner ke ape kan...
ok berbalik kpd kedai kasut kt semua house tu, first time beli weges kt ctu just nk try2 jer...harga x mahal mane pun around rm 60-70, utk berlasak2 turun naek bukit, pastu nk berlari2 dlm ofis tu boleh sangat2 la kan...so first time mmg x yakin la kan sbb brand dier bese2 jer, tapi bile dh setengah tahun pakai masih ok lagi, sy nie jenis suka tukar2 so kalau dh setengah tahun still pakai benda yg sama tu agak luar biasa la tu kan, so that sy dh dapat kedai yg sesuai utk sy beli weges2 sy...pattern2 kt kedai tu pun sumenyer ok tau, yg paling penting bile pakai selesa dan tahan lasak, berpanas berhujan pun still x koyak ker, tercabut ker ape...suke sangat...so ari tu sy ajak gak member sy temankan sy g beli kasut kt semua house tuu...member sy pun pelik apahal ko nie x g sogo beli kasut (sogo adalah shopping centre yg terdekat dan terbesar from our ofis kay)...hehehe....so sy pun jawab la...kak kasut kt kedai nie tahan lasak kak...hehehe...so terus dier kate suka hati ko la...hahhaa...
ingatkan nk beli dua tapi bile fikir2 x perla len kali leh beli lagi, so dh dapat satu weges terus kuar...tengok jam awal lagi kan, so member sy kate yanie ko x nak tengok tudung ker...amboi...automatik sy kate jom la kak...kite g tengok2 tudung jap...
so sy pun g la dari satu kedai ke satu kedai, act dh lame x soping tudung sbb slalu mmg g ariani terus...makk aiii banyaknyer pattern tudung sekarang nie, mcm2 jenis ada...mmg jadi rambang mata la kan, harga pun rm20-40...x la mahal cam ariani...hempehhh...hahaha
so sy beli syria, pastu jalan lagi pastu jumpe la satu kedai nie (mcm mane la aku leh termasuk kedai nie)...pastu aku dh pilih2 tanye la harge plak...yerla mmg la x mahal mane kan, tapi still nk mintak kurang sbb tudung2 kt jalan tar tu mmg leh kurang lagi harga dier...bile aku mintak kurang jer automatik bangla hampeh tu cakap...u ariani boleh beli mahal2 lagi mau mintak kurang kaa...celaka punya bangla, pandai2 ko cakap kt aku mcm tu kan...siap kate toke ariani tu sama2 ngan dia dulu la...siap tunjuk no phone manager ariani tu (ala yg kitorang slalu mintak kurang ngan dier tuu)...eleh stakat no tel ade aku kisah ker...korang tau x ckit pun dier x nak bagi aku kurang...benci nyer aku ngan mat bangla tuu...nak x nak layankan jerla kan...
ok la korang kalau g kedai yg bangla banyak cakap kluar jer x yah beli...banyak lagi kedai org melayu yg lain...hish geram...banyak try tudung dier beli jugak la 2 helai...ikutkan hati nk kuar terus jer...sy betul2 x sedar yg sy sedang memakai tudung ariani time tuu...nyesal nyer, kalau pakai tudung lain mesti dapat kurang...mmg hampeh la bangla tuu...dah la dtg duk negara org, dier lak nk tekan2 org malaysia sendiri...sakit tul hati nie rasa...pastukan siap tanye lagi sy nie ada kad ariani ker x, pastu bile jawab ada siap ckp lagi...customer ariani kaya2...eh ko gila ke apa x kan la customer ariani jer ko label kaya...sume org pun leh beli la kat ariani tuu...bukan org kaya jer tau...so lepas beli jer terus sy jalan laju2 g kedai lain...GERAM...
pastu sy singgah kt satu kedai nie...sy mmg selalu beli tudung kt kedai adik nie...tudung dier kualiti ckit, so selain dari ariani sy mmg beli kt kedai adik nie, dier pun dh kenal so dapat la harga spesel ckit kan...heheh...adik nie pun tau sy gune ariani tp dier xderla nk tekan2 sy, siap bagi sepecial diskaun lagi tau, al maklumla regular customer...so total sy beli 5 helai tudung rm 100...ce kalau g ariani seratus dpt satu jer...mahal bebenor...cer turunkan harga ckit mesti lagi ramai org beli...kan...kan...kan...


P/S  :  sekarang nie zaman polka dot kan, baju polka dot tudung pun nk polka dot gak...hehehe

ok terima kasih kerana sudi membaca entry nie...

alahaiii AJL...

Assalamualaikum...
nie adalah senarai lagu2 yang layak ke peringkat akhir AJL tahun nie...

1. Kalau Berpacaran oleh Shohaimi Mior Hassan/Ana Raffali/Altimet 
2. Karma oleh Faizal Tahir 
3. Penakut oleh Yuna
4. Sedetik Lebih oleh Anuar Zain
5. Gadis Semasa oleh Yuna
6. Awan Nano oleh Hafiz 
7. Cinta Muka Buku oleh Najwa Latif
8. Beribu Sesalan oleh Ning Baizura/Jaclyn Victor/Shila Amzah
9. Kekanda Adinda oleh Atilia & Monoloque
10. Wanita Seluruh Dunia oleh Projek Pistol
11. Sungai Lui oleh Aizat
12. Kisah Hati oleh Alyah
 erm...siapalah sy utk menentukan siapa yg lebih layak kan, pasti juri adalah yg lebih layak utk menilai semuanya...sy x tau ape kriteria2 yg dinilai tapi secara umumnya mestila dari segi lirik dan melodi kan...ok rasenyer korang sendiri pun leh nilai kan lagu tu sedap didengar ker x ker...menyakitkan telinga ker hape ker kan...tupasal la sy rase ada antara lagu2 yg masuk nie NTAH APA2 ok...sowy la tp nie la pendapat yg lahir dari hati...tolong lah ape ke jadahnyer lagu projek pistol tu masuk, dh la melodi ntah ke mana2...sakit jer telinga dengar, cinta muka buku tu ape maksud dier...pastu ada yg smpai 2 lagu skali gus masuk, lagu x der la sedap mana pun...adoi...lotih den nk dongar lagu2 nie time AJL nnt...tapi kene gak dengar la sbb rancangan nie fav sy senjak kecik2 lagi...kalau berpacaran tu ok la jugak lagu tu mengandungi nasihat yg berguna pastu melodi pun sedap didengar...frustated jugak bila lagu CINTA TERAGUNG tak masuk final...lagu tu ada maksud ok...bak kata hattan pilih lagu tu biar la yg ada makna...adoiii...ingatkan ari tu cinta teragung nie ada la harapan jadi juara lagu tahun nie tapi hampehhh...final pun x pat g...nk wat cane kan, juri kan pandai pilih...x perla act dalam 12 lagu yg mara ke final nie ada jugak la yg sy mmg sangat2 minat...so sy nk pilih 5 lagu yg harap2 nyer dapat nombor ok...

Kisah Hati oleh Alyah
Beribu Sesalan oleh Ning Baizura/Jaclyn Victor/Shila Amzah
Awan Nano oleh Hafiz
Kalau Berpacaran oleh Shohaimi Mior Hassan/Ana Raffali/Altimet  
Sedetik Lebih oleh Anuar Zain

harap2 alyah menang...x menang nombor pun menang vokal terbaek pun jadi la...KISAH HATI adalah lagu fav sy, seb baek masuk final...kalau x masuk gak lagu sesedap tu x tau la nk kata apa kan...ape2 pun pun kite tunggu dan lihat time AJL nnt...bese la selalu AJL suke wat kejutan yg ntah ape2...hahaha...


Terima kasih kerana membaca entry ini...

Wednesday, December 7, 2011

Banglo KFCM

Assalamualaikum...
lagi kisah Khairul Fahmi Che Mat...ehemmm...
apek dapat rumah banglo tuu...mak aiii...jelesnyer, akk nie nk kene kumpul duit bertahun2 baru nk wat umah banglo, tapi dier x yah nk ngumpul2 duit bagai dh leh dapat...nie sume atas sumbangan apek dalam membantu
pasukan bola sepak Malaysia dlm beberapa kejuaraan yg membawa malaysia menjadi juara...
x perla apex, rezeki jgn ditolak, bersyukur lah dengan rezeki yg Allah kurniakan kpd kita, yg penting jgn kita mudah lupa diri, jgn kita lupakan Allah...tul x...
dlm hati nie jelesnyer org mude2 dh ade rumah...banglo lagi tuu...x per jeles utk bende baik kan...hehehe


cantek nyer umah KFCM nie...warna coklat2 gitu...untung la badan...hehehe...

terima kasih kerana membaca entry ini...

Monday, December 5, 2011

Adik APEX meninggal dunia ~ alfatihah

 
 
 
Assalamualaikum...
Takziah sy ucapkan kepada penjaga gol kebangsaan Khairul Fahmi Che Mat (KFCM) kerana telah kehilangan adik tersayang pada jam 11.15 am semalam di Hospital Sains Malaysia (HUSM)...punca kematian adalah disebabkan demam denggi...

Adik Apek iaitu Mohd Amirul Izzat yang baru berumur 16 tahun sebelum ini telah dirawat di Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZ II) selama 15 hari. Apek ketika ditemubual turut menyatakan,


" Kali terakhir saya sempat berbual dengan Izat ketika dia dimasukkan ke HRPZ II sebelum Hari Raya Haji. Saya dimaklumkan oleh keluarga keadaannya bertambah teruk sehingga tidak sedarkan diri ketika sedang menghadapi Sukan Sea di Jakarta. Saya bertemu dengannya kali terakhir selepas Khamis lepas, ketika itu arwah sudah tidak sedarkan diri. Izat minat dengan bola tetapi kurang pandai.
"


Jenazah adik Apek selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Wakaf Mek Zainab.
Sama2 lah kita sedekahkan Al-Fatihah buat beliau...Al-Fatihah...


Terima kasih kerana membaca entry ini...

Sunday, December 4, 2011

nak review pasal OMBAK RINDU ler...





Assalamualaikum...
erm...sape yg dah g tengok ombak rindu...angkat tangan...hehehe...gurau jer, so ape komen awk2 sume yg dah tengok...ramai jugak yg menggilai cite nie rupenyer, buktinya time sy ke leisure mall cheras ari tu bukan main ramai yg dh beratur panjang nk tunggu cite nie...setahu sy leisure mall tu mmg x ramai la yg dtg nonton filem2 melayu nie sbb dolu2 time sy nengok cite i'm not single kt ctu alahai...ader la dalam dua baris kot...hahaha...tapi bile time ombak rindu nie...penuh u ollsss....meriah gitu...time malam lak tuu...

ok berbalik kpd cite asal, sy nk wat review ckit la pasal filem nie...ok rata2 dah tau sinopsis cite niekan, mesti la sume dh bace novel ombak rindu kan, cume ader la ckit2 dier x ikut dalam novel supaya penonton x bosan agaknyer...mmg la kalau kite bace novel tu dier cite panjang lebar...kite jalan ker kite tengah baring ker tengah bercium ker sume tu dier tulis satu2...bile dh difilemkan mmg la pendek jer cite nyer...sbb tu bile tengok tu rase mcm laju jer jalan cite nyer...hahaha...

cite nie kalau dihayati betul2 mmg leh menitiskan air mata, cube korang bayang kan laki korang terang2 kawen ngan pempuan lain tapi hakikatnya korang sendiri yg dh kawin ngan dier tidor ngan  dier dulu tup2 pompuan lain lak yg dapat...mak aiii sedih nyer, dahla izzah (maya karin) tu sebatang kara dier mmg betul2 bergantung harap kat suami rahsia dier tuu...time kt dalam panggung tu mmg susah sangatla sy nie nk nangis, maybe sbb husband ada kat sebelah kot...mmuahaha...tapi mmg bergenang air mata nak2 part izah kejar kete hariz (aaron aziz) pastu jatuh...time tu mmg sedey gile la...

ok part first2 cite nie banyak yg lawak, act bukan la cite nie cite lawak tapi disebabkan muka hariz (aaron aziz) yg innocent tu kan so that cite tu jadi lawak secara x sengaja, pastu di tengah2 pulak start babak2 romantis, babak2 romantis nie hariz dapat lakonkan dengan begitu baik skali...(daripada x minat kt aaron terus jadi minat...boleh)...mmg dier menjiwai watak sebagai seorang suami, dalam cite nie beberapa kali aaron menitiskan air mata, ingat senang ker...
ape yg sy dapat simpulkan di sini ialah  :

JALAN CERITA
MENARIK...sbb tu ramai yg dtg tengok kan...jalan cite dier x slow sangat, utk kategori filem CINTA...filem nie terbaek setakat nie...

LAKONAN/WATAK 
Maya Karin adalah yg terbaik, penghayatan, memek wajah...semuanya menjadi...mmg maya karin berjaya bawakan watak Izzah dalam cite nie...cantek sangat...

Aaron aziz pun terbaik jugak sbb berjaya membawak watak kelakar, sedih, serius, garang, romantik, bertanggungjawab dll...

Lisa Surihani act dier berjaya bawakan watak Mila Amilya dlm cite nie cume watak tu agak janggal dilakonkan oleh beliau...mungkin patut diganti ngan pelakon lain kot...jgn marah...pendapat sy jujur...(jue aziz lagi sesuai)...mak aii...

Bront Palare...kesian izzah x pilih dier, bront palare mmg pandai berlakon pun...x yah cakap r kan...lakonan dier bersahaja...

azizah mahzan...ibu yg angkuh, bongkak...offcos menjadi...

zaidee omar...ade rupe aaron aziz ckit2...ngeh-ngeh...mmg pandai berlakon...

julia ziegler...dier yg pegang watak Wafiah rupenyer...scene dier ckit jer, gitu2 jer la...not bad la, x pat nk komen banyak sangat...

erm...tu jerla yg dapat sy cite serba sedikit pasal filem nie...selebihnyer kene tengok sendiri, kalau awk2 sume nk share ngan sy pun boleh jer...komen jer sy x kisah...hehehe...ramai yg suke cite nie, yg x suke pun ramai jugak...ekeke...erm...rase cam nk tengok skali lagi laa, nk tunggu astro first mesti lambat lagi kan...huhuhu...

so...utk cite nie sy nk bagi 4.5/5...ok..setuju...hehehe...









Maya Karin tetap cantek...letak la dlm gaya mcm mane pun...







 antara scene yg sy suka...

 time nie diaorg nikah kt thailand...

babak yg paling sy suke...x tau nape...
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.
husband sy cakap scene ni Cuma pelakon, pengarah, camera man, isteri Aaron Aziz sahaja yang dibenarkan masuk. Dan  isteri Aaron Aziz siap pesan dekat Maya Karin supaya jangan takut nak buat aksi picisan terbabit dengan Aaron. Buat sahaja. Nampak sangat isteri Aaron Aziz sangat support karier suaminya sampai bagi laki dipegang, dipeluk dan mencium. Support sangatlah...macam2...

ok sume...jgn lupe kot2 ade yg nk share pendapat yer...

terima kasih kerana membaca entry ini...

Thursday, December 1, 2011

AL-Fatihah Rara Zikry...

Assalamualaikum...
awk2 sume pernah dengar x pasal Rara zikry...act sy saje2 search fb kawan2 sy so sy tertarik dgn wall post member sy berbunyi  "  Al-Fatihah to Raraa zikry"...knp la sy x pernah tau nie... ade x sesape yg tahu lagi pasal rara zikry nie...share wif me k...thanks...

hasil pembacaan sy, ape yg sy boleh simpulkan Rara Zikry seorang gadis yg sangat cantek, mmg pun sy tengok muke dier sangat2 sweet, then satu hari dier g cycling ngan member2 dier, tibe2 dier sesak nafas (mmg dier ade asma), so muke dier jadi blue black maybe melibatkan sistem pernafasan dier, oxygen x smpai ke otak...(maybe)...so that dier koma selama dua bulan...

nie ada sedikit info dr sumber2 lain  :

On that date, 19th March 2010, Lanie, Rara and kawan-kawan yang lain plan nak spend time together. Alaaaa, biasala hujung minggu. Ada yang pergi camping, ada yang pergi shopping, ada yang pergi clubbing, but they choose to go for cycling. Diorang pergi kat area Mahkamah Shah Alam tak salah aku. Ada orang cakap tempat tu keras. Tak tahu lah, orang cakap. Semua tempat kat Shah Alam pon keras, nak nak rumah teres kat Seksyen 2 tu. Melayu buat terok sungguh. Eh, tapi Lanie pon pernah cakap tempat tu keras. Okay, back to our topic. Diorang pon enjoy cycling kat situ. Out of sudden masa tengah have fun, Rara terduduk and sesak nafas. Yes, diorang sedia maklum tahu yang Rara ada asthma, dan mungkin ni asthma attack yang normal. Rara minta hantar dia pergi hospital terus sambil tahan sesak nafas tu. Masa kelam kabut tu, Lanie suruh kawan dia ambil kereta while Lanie tanya Rara nak dia buat CPR tak memandangkan Lanie tahu how to do it. Tapi Rara cakap tak payah and terus ulang minta hantar dia kat hospital. Masa dalam kereta Lanie sempat cakap-cakap lagi dengan Rara but then, Rara diam and mulut dia dah berbuih-buih. Sampai je hospital, doktor cakap dia dah koma. Lanie cakap doktor tu rasa masa dalam kereta dah kena dah. Imagine how will you handle the situation? Your BFF yang gelak sama-sama masa pagi tadi, now dah koma and the only thing you can do is stare at the weak body......
Masa Lanie pergi melawat Rara kat hospital, Rara masih koma. Masa Lanie nak balik, ada nurse nak tukarkan baju Rara. So Lanie nak geraklah balik rumah. Mungkin tak kena cara atau nurse bodoh bahlol bingai (bak kata Lanie) ni pergi tukar baju dengan kasarnya, Lanie nampak air mata Rara jatuh masa Lanie jalan balik. Lanie pon sedih tapi just jalan balik je lah. Kau nampak tak betapa hibanya situasi tu? Kawan kau yang koma tu keluarkan air mata masa kau berjalan pulang nak tinggalkan dia kat hospital tu, exactly waktu nurse salinkan baju dia. Bertambah kecewa, esoknya kau dapat tahu siku Rara retak! Rupanya! Dah kau nak syak siapa lagi kalau bukan si nurse yang buat kerja macam bebal tu? Siapa tak marah dan sedih?

(sy rasa Lanie adalah best friend Arwah Rara Zikry)

rara zikry pernah keluar dalam nona, ntv7 dll...pernah mendapat kunjungan daripada zizan dan wardina...rara zikry telah meninggal pada 02 dec x silap sy...act sy belum habes search lagi pasal rara coz tenet sangat2 slow...ape2 pun same2 la kita sedekahkan AL-Fatihah buat arwah Rara Zikry atau nama sebenar nya Zarith Nadhira Binti Mohamad Zikri...semoga rohnya di tempatkan di kalangan orang2 yang beriman...I.Allah...AMIN...Al-Fatihah...


this is Arwah Rara Zikry...Beautiful...


Takziah diucapkan kepada keluarga Arwah Rara Zikry...semoga rohnya dicucuri rahmat...sesungguhnya Allah lebih menyayanginya...Al-Fatihah...

terima kasih kerana membaca entry ini...sama2 kita sedekahkan Al-Fatihah buat Arwah Rara Zikry...

gabra bile adam demam...

Assalamualaikum...
hye readers ape khabar awk2 sume...
erm semalam sy EL sbb anak kesayangan sy tu tibe2 jer kene cirit-birit, then muntah plus demam lagi...kesian sangat tengok adam lembik semacam jadinyer...naseb baik x dehidration dan x kena tahan wad...act tu la first time adam kene mcm tuu...before nie dier kalau dier demam pun just muntah2 jer pastu ok, tapi kali nie mmg teruk...kesian sangat2 tengok adam...

 bile kene first time mcm nie sy sebagai ibu nie gelabah jugak, dah la ayah nyer keje jauh...malam rabu tu mmg berjaga sbb adam x leh tidor then muntah2...nk tidor pun x lena jadinya...huhuhu...so khamis pagi2 sy dh sms bos bgtau sy EL...seb baek la bos sy pun ada tugas di parlimen, so dier x duk ofis sangat...lega ckit hati nie...bos baru jer masuk PA lak EL...nk wat camane kan...anak tu la yang paling penting sekarang nie...

so, sy bawak adam g klinik cheras jaya...mmg kalau adam demam ker sy demam ker atau family demam selalu g situ...bukan ape dr. amarjeet kaur tu kalau cek mmg teliti, walaupun dier mcm x brape suke ngan budak2 kot...ekeke, yg penting dier cek mmg teliti dan nasihat yg dier bagi bernas...pastu klinik tu x la mahal mana pun...selalu sy g mmg x lebih rm20 laa...so dr. amarjeet kata adam mungkin tersalah makan, pasal muntah2 plak, dier kate bile perut budak x selesa mmg dier akan muntah2...so dier bg mcm2 ubat kat adam...hehehe...balik rumah terus bagi adam mamam ubat dier...nasib baik adam mmg suke makan ubat...dier yg selalu g ambik ubat dier sendiri then suh sy suapkan dier ubat...syg anak ibu...

hari nie sy masuk ofis semula...x nak la berhari2 EL kan, pagi tadi time sy nk g keje adam terjaga pastu sy tengok dier dh termuntah dah...kesian sangat kt adam, tapi muntah dier x la banyak mcm sebelum2 nie...kalau sebelum2 nie masuk makanan/minuman jer mesti kuar balek...yg kesiannyer selera dier ada, nak makan tu nk minum nie...tapi sy x sampai hati nk bagi makan banyak2 sbb bile dier makan jer mesti muntah...sowy adam ibu bukan x bagi adam mamam...nnt adam dh elok ibu belikan ape jer adam nak, kalau adam dh beransur pulih plannye sy nk g tengok OMBAK RINDU...first time nk bawak anak masuk dlm panggung...leh ke...leh ke...x kire leh ker x nk bawak jugak...ahaksss....

ape2 pun naluri seorang ibu nie mmg la x tenang fikirkan anak dier...badan jer kt ofis nie fikiran melayang kt anak di rumah...semoga adam makin sembuh hari nie...sayanggg adam sangat2...mmuahhh...

adam wif kete kesayangan dier...
nak wat peace x jadi ler tuu...hehehe...

terima kasih kerana membaca entry ini...doakan adam semoga cepat sembuh yer...AMIN...tq sume...
luv u ollsss....

Monday, November 28, 2011

ombak rindu...


Persediaan sebelum g menonton filem ombak rindu...layan novel dier dulu...hehehe...


ini la dia penangan filem ombak rindu yg akan ditayangkan  pada 1dis (khamis nie) di seluruh pawagam kt mesia nie...hehehe, hebat betul penangan filem ombak rindu nie...puas sy keluar masuk kedai buku semata2 nk cari novel nie...mak aii sume nyer sold out...last2 sy dapat jugak akhirnya kat kedai buku smart dalam metro kajang, tu pun tinggal satu yg display kat kaunter nyer...adoi...mmg rezeki sy la time tuu...gigih nie naik sampai tingkat 4 dlm metro sambil mendukung adam...malas nk bawak stroller time tu sbb nk g kejap jer...mungkin berkat dukung adam tu yg dapat jugak novel nie akhirnya...hish x sabarnyer nk tengok filem nie...mcm best jer...(knp la hero dier bukan adi putra)...amboi suke2 hati ko jer kan yanie...hahaha...act novel yg sy beli nie keluaran terbaru...cover jer baru isi dalam masih sama dgn novel yg lama...tp sy feeling lebih kt cover yg lama tuu...x perla asalkan dapat sudehhh...kan...kan...

ok jgn lupe g nonton yer awk2 sume...pastu jgn lupe update tau, sy nie mmg la semangat nk g tengok filem tu tapi belum tentu first day cite kuar sy leh g nengok...al maklum la nk bawak anak bujang sy tuu...erm leh ker budak setahun lebih masuk wayang erk...dh lame gile x masuk panggung nie...adoiii...
terima kasih kerana membaca entry ini...


update cite minggu lepas...

Assalamualaikum...
ape khabar awk2 sume...erm hari nie first day masuk ofis, before nie sy dh cuti 4 hari...erm bestnyer cuti lelame...(lame ker), x lame sangat la kan...hahaha...sy cuti pun bukannyer rest ok, busy menguruskan majlis pertunangan adik lelaki sy...Alhamdulillah majlis berjalan dengan jayanya...next nk tunggu kawen plak...maybe next year la kot, tp nk kene prepare slow2 dr sekarang...mcm time sy dulu...lepas tunang jer terus prepare utk kawen slow2...hasilnya Alhamdulillah puas hati...kalau wat last2 minit mesti x best plus ngan penat lagi...so kene la prepare dari awal2 kan...hehehe

nnt sy akan upload pic sepanjang majlis pertunangan adik sy tuu...before g ke rumah tunang adik sy, kami mengadakan sedikit majlis doa selamat di rumah dan ada makan2 ckit...seronok coz ramai sedara mara yg datang...

paling seronok anak bujang sy tu laa...mentang2 ramai yg melayan dia, so ibu adam pun leh la relax2 ckit...ececeh...relax la sangat yer, disebabkan hari nie adalah selasa blues, so rasanya malas sangat la nk upload pic...maybe dh ptg2 ckit leh la nk upload kot, tapi kt ofis nie kalau dh petang2 tenet mak aiii slow giler ok...

hari nie my bos dh kembali bertugas, last two weeks bos sy x de g batam then seminggu lagi dier ambek cuti, tu yg sy merdeka sekejap, so mulai hari nie sy x leh la nk blogwalking n nk update entry selalu...confirm busy nie, nak2 belah2 petang nnt, then lagi 2 minggu bos betul2 sy yg g mekah akan masuk ofis semula, so lagi dua minggu sy x menang tangan la nampaknya kene jaga dua bos...huhuhu...ingat lepas sume dh naek keje lepas cuti bersalin nie sy nk apply cuti seminggu laa...nk bawak adam g bercuti...hehehe, org g bercuti time school holiday, sy nk g cuti lepas org g sekolah semula...boleh...hahaha...eh ok ape time cuti sekolah hotel sume mahal tau, lepas cuti sekolah dh murah balek...ekeke...

ok la nnt2 kite sambung lagi erk...

terima kasih kerana sudi membaca entry ini...

Wednesday, November 23, 2011

cite minggu nie...

Assalamualaikum...
ape khabar sume...ape cite awk2 sume yer...sepanjang sy blogwalking rata2 masih lagi bercerita mengenai kejayaan pasukan harimau muda baru2 nie...semalam harimau muda ditumpaskan plak oleh pak2 arab dr syria...x perla yg penting playe dh cube yg terbaek..lagipun penat kot baru jer balek dr indon...tul x...

erm...saje jer nk update blog nie, bukan ape sekrang nie sy asyik busy menyetelkan barang2 pertunangan adik lelaki sy, al maklum la lelaki kan, dier wat derk jer utk majlis tunang dier nie, kitorang la yg ke sana sini nk membeli brg2 bagai...hish...then minggu nie plak anak bujang saya si adam g checkup utk setahun 6 bulan, sepatutnye dier kene inject tapi disebabkan dier x brape sihat kene flu dan demam ckit so nurse suh datang hari nie utk inject...kesian adam hari nie nk kene inject...hehehe...x perla, naseb baek la bos tengah cuti nie kalau x masak gak la nk mintak half day je kejenyer...naek segan lak...

so ptg nie sy akan halfday utk hantar anak kesayangan sy tu...sy g sorang 2 jer husband sy keje di nilai, x sampai hati nk suh dier balik plak, lagipun hari nie husband sy halfday gak tapi dier nk g ambek wan & atuk sy di N9 utk dtg ke umah sy...yerla kan adik sy nk tunang sabtu nie...so this weekend umah sy meriah hokey, sedara mara ramai datang...suke...suke...hehehe

erm...ok la rasenyer x der ape lagi nk cite, kot2 ade citer terbaru nnt sy update lagi yer...doakan semoga majlis pertunangan adik sy berjalan dgn baik dan lancar yer...I.Allah...AMIN...

terima kasih kerana membaca entry ini...

Monday, November 21, 2011

Rimau Malaya mengaummm....





Assalamualaikum...
tahniah diucapkan kepada pemain-pemain skuad harimau malaya yg telah memenangi pingat emas pada perlawanan akhir bola sepak sukan SEA 2011 di  stadium gelora bung karno (betul x spelling, main belasah jer asal ade bunyi)..semalam...sebagai salah seorang yg boleh dikatakan fanatik bola sy agak berdebar2 menyaksikan perlawanan yg boleh dikatakan sengit malam tadi...ternyata rezeki lebih memihak kepada pasukan Malaysia jua... walaupun disaksikan oleh lautan penyokong Indonesia, pasukan Malaysia tetap mampu mempamerkan permainan yg baik sekali...walaupun pengadil nampak mcm berat sebelah...betul x...betul kan...kalau dh rezeki negara kita nk menang tetap menang jugak...Alhamdulillah...

nk g ke indon jauh bebenar, so layan kt depan tv jerlah...kalau main kt malaysia sure dh smpai dah sy kt stadium...ekeke...so semalam ape yg boleh disimpulkan penjaga gol malaysia APEK aka Khairul fahmi che mat mmg patut diberi pujian sbb dia berjaya save bola hasil sepakan penalti pemain indonesia dan juga kpd kapten malaysia baddrol bakhtiar yg berjaya menjaringkan gol bg sepakan penalti     yg terakhir sekaligus melayakkan malaysia menjuarai perlawanan tersebut...(naseb baek gol ko masuk badrol, kalau x kene tunggu lagi depan TV)...hahaha...

nak puji mmg banyak la sbb dh menang kan...cume ade la ckit2 part yg menyakitkan hati bile pemain yg sape tu name dier...haa fakhri tu mmg sentap la tengok dier main, tau la dah penat tapi bagi la komitmen ckit kt pasukan...nie x, main2 jer...geram tul...seb baek la KFCM tu dapat save sebijik bola penalti...adoiii...

ok la ape2 pun tahniah buat skuad harimau Malaya...u oll guys mmg terbaek dari ladang laa...tahniah gak kpd jurulatih malaysia ong kim swee sbb berjaya menjadi jurulatih yg terbaik buat pasukan rimau nie...CONGRACULATIONS...

p/s  :  sakit hati sangat bile org2 indon nie x hormat lagu NEGARAKU...kuang ajaq betul...

terima kasih kerana membaca entry ini...

Sunday, November 20, 2011

WeekendKu : Majlis kawen di Temerloh

Asslamualaikum...
ape khabar awk2 sume...before tu lupe lak nk ucap...salam Isnin sume...mcm mane isnin anda...syiokk x...hehehe...isnin sy syok jugala sbb relaxs ckit...al-maklum la bos sedang bercuti...lagipun jalan clean n clear, cuti sekolah dh start...hehehe...ok nk citer cikit pasal weekend sy...owh sangat padat ok...sabtu sy attend makeup class then ahad sy ke temerloh utk menghadiri majlis perkahwinan member satu ofis...

pasal kelas mekap nnt sy akan update yer...nie nk citer pasal majlis perkahwinan member sy di temerloh...first time smpai temerloh hokey...hehehe...sy n member sy janji utk jumpe kat tol gombak, perjanjian asal nk jumpe dalam kul 9.30 tapi kami jumpe dlm jam 9.45...lari time ckit jerla kan...so kami teruskan perjalanan, aiyooo kepala sy sakit coz husband sy bawak cam laju la sy rase...huhuu...then smpai kt raub x silap sy tetiba jer jem...don't know la knp ... rupenye2 ader lori terbalik...makk aii first time tengok lori panjang terbalek...adoi aii harapnyer x der ape la yg terjadi kt pemandu lori tu yer...so kami teruskan perjalanan, sy sempat tidor tau2 jer husband sy kata dh nk sampai...ekeke...rumah pengantin tu dekat jer ngan tol, kalau g second time mmg boleh ingat la kan...hehehe...

so smpai2 we olls pun terus serbu bilik pengantin ambek2 gambar sume then makan pastu terus cabut balik KL coz nk attend satu lagi wedding...member ofis gak...nk wat camane kan dh depa wat satu hari yg sama, so berkejar2 la jwb nyer, x sempat pun nk tunggu member sy tu sanding...sebenarnyer agak RALAT juga...niat di hati sy mmg nk tengok member sy tu sanding...pastu dah sume ajak balik, sy pun ikut jerla...huhhu...SEDEY...x perla yg penting sampai jugak sy ke Temerloh...sowy alma coz x dapat tunggu awk sanding...huhuhu...

 Jom layan pic2 yg sempat sy snap...

Time nie baru jer smpai...saje2 jer snap pic dak kecik kesayangan sy nie...tengok la tu dier nak wat peace tp x jadi...hehehe...(nnt ibu ajar smpai jadi erk cyg)...

 wif chenta hati sy...

 ini la pengantin baru tuu...congrats adik nazatul alma...


 wif pengantin...

gigirls wif perantin...hehehe...wow see my pic...look so chubby...adoi!!!

 diaorg nie digelar kembar kt ofis tuu...hehehe...masing2 dh selamat kawen, act yg sorang lagi nie pun baru jer kawen jugak...dua2 pengantin baru fresh...hehehe...

  me wif perantin...

 my officemate wif perantin...
Before balik...sempat lagi posing...

ok la itu saja pic2 yg sempat di snap...kalau nk tengok lebih banyak pic lagi rajin2 la ke fb sy yer...hehehe...ape2 pun kepada pasangan pengantin baru diucapkan tahniah dan semoga berbahagia sehingga ke akhir hayat...I.Allah...AMIN...

terima kasih kerana membaca entry ini...

Thursday, November 17, 2011

ce teka mane satu husband sy...

korang sume...ari tu husband sy ada tag satu gambar kt sy...mule2 tu sy pelik la jugak kan ape kene husband aku tag gambar pagi2 nie...rupenyer dier tag gmbar dier time sekolah dulu2...u olls jgn x tau husband sy nie smart org nyer time skolah dulu, sbb tu sy terpikat ngan dier...walaupun dier agak gelap...(sowy)...tapi bak kate ustazah sy hurairah@black (panggilan time skolah dulu) gelap2 pun manis org nyer...cume sekarang nie husband sy tuu makin dipam2 badannya...kalau dulu dier lari laju dalam team bola sepak sekarang nie dier lari perlahan2 jer...ekeke...katanya kalau dier main bola sekarang nie member2 dier sume dok perli2 dier...adoi, kesian jugak kt husband sy tuu tp x perla asalkan dier sihat dan senang hati kan...jom kite tengok gambar yg di tag oleh husband sy tuu...jeng..jeng...jeng...


ce teka mane satu husband sy...hehehe...kalau nk tau yg bahagian duduk tu paling kiri tula husband sy...ala yg hitam2 si buah manggis tuu, yg rambut belah tengah tu...lain x...lain x...hensem kan kekasih hati sy tu...hehehe...semoga hubungan kami suami isteri akan berkekalan hingga ke akhir hayat...I.Allah...AMIN...

Terima kasih kerana membaca entry ini...

Jumaat yg lengang...

Salam Jumaat sume...
hari nie last day sudah bagi pelajar2 sekolah, kecuali yg menduduki SPM...korang still lagi kene g sekolah ok...pasnie korang dh leh rest panjang...ekeke...hari nie jalan agak lengang, kalau x jalan di hulu langat tu jem dari rumah sy smpai la ke pekan bt9 tuu...huh...kene memandu dgn penuh kesabaran...so lepas nie cuti sekolah pun dh start jalan jadi lengang ckit la...lega rasanya...x derla tension ari2 ngadap jem...huhuhu
hari nie masuk jer kawasan bukit aman nie rase cam lengang jer...tempat parking pun lengang, banyak lagi kosong...kalau x jgn harap la...penuh memanjang...pastu lalu plak kt lobi ofis...alahai x ramainye org...kalau x tu time nk tunggu lift bukan main berebut2 lagi...adoi aii...hidup nie mmg kene berebut kot...g sana berebut, g sini pun berebut gak...
hari nie x tau la ape yg nk dibuat...bos masih lagi di Batam, member2 plak ramai yg cuti kawen...al maklum la musim org berkahwin sekarang nie kan, so mmg x tau nk wat per...keje sume dh settle, esok sy ada program then ahad plak sy akan ke Temerloh utk menghadiri majlis perkahwinan my ofismate...x pernah lagi smpai temerloh nie, selalunyer just lalu jer...hehehe...member sy yg akan berkahwin nie kire antara yg rapat dgn sy jugak la di ofis nie, kalau nk tau dier nie la yg sy selalu g teman beli tudung kt ariani tuu...hehehe...sy kan peneman setia...ececehhh...pening kepala jugak mencari hadiah utk diaorg yg nak kawen nie...last2 sy decide bagi diaorg cadar jer...bukan ape, sy suke bagi barang yg mmg digunakan utk kegunaan harian...mule2 nk beli set cawan tapi bile fikir2 mesti ramai yg dah bagi mcm sy dulu punye la banyak dapat set cawan, last2 simpan jer dalam almari mak sy tuu...pastu terfikir nk beli periuk karen, pun sama gak mesti ramai dah bagi...so sy bagi cadar jer la...harga x la mahal mane pun tapi yg penting kite ikhlas kan...kali nie ketiga2 kawan sy sumenyer dapat cadar...corak jer lain2...tapi kainnya agak berkualiti laa...hehehe...x kan la nk bagi org pakai yg cokia2 kan...bagi la yg elok ckit...berbaloi...betul x...
erm...sebenarnya esok sy ada misi...harap2 misi dan perancangan sy kali nie akan membuahkan hasil...korang sume jgn lupe doakan sy juga yer...erm lupe lak nk bgtau semalam sape yg tengok perlawanan bola sepak  utk ke peringkat separuh akhir sukan SEA bagi pasukan Malaysia menentang Indonesia...Alhamdulillah Malaysia menang 1-0 terhadap Indonesia...harap lepas nie Malaysia dapat bermain dengan lebih baik lagi...ade member sy tanye kak yanie x g ker Indon tengok bola...aalahai dik non...indon tu jauh bebeno x dapat la akk nk g, layan kt TV jerla...ekeke...ok la sy dh merepek merapu meraban dah nie...pas nie nk blogwalking plak...al maklum la bos kan tengah x der nie...boleh la ngadap pc lame2...hehehe...jgn mara yer...

terima kasih kerana membaca entry ini...

Jom Terjah



 Hye u olls...kali nie yanie join segment RILEXS SEBENTAR by lzulxocraxme.blogspot.com, tujuan yaie joint segmen nie mcm bese r nak naekkan jumlah followers yg sememangnye sangat2 comel tuu...ekeke...so yanie nk ajak awk2 sume joint jugak segmen nie......syaratnya mudah saja...jgn lupe klick pada gambar utk join yer...

terima kasih kerana membaca entry ini...

awk2 sume suke pakai korset x...

Assalamualaikum...
awk2 sume suke x pakai korset atau pernah x pakai korset...so ape yg awk2 sume rase bile pakai korset...ok sy just nk share ckit la pasal pemakaian korset nie...sy salah seorang yg sangat suke pakai korset, dari first edition lagi sebelum timbulnyer premium beautiful, elken dll brand...sy dh start pakai korset hally...ala yg haliza misbun nyer tuu, sy masih ingat lagi time tu gaji fist sy time keje kt JPA sebagai pekerja khidmat singkat (PKS) sy gunakan utk beli korset tu...leh dua kali bayar lagi, pastu second korset yg sy beli ialah Premium Beautiful, hari2 sy guna korset tuu...nak basuh pun sayang tau...hahaha, tapi mungkin sy x sesuai sbb timbul merah2 kt bahagian belakang n perut sy atau mungkin sbb banyak lemak kot...adoi...so sy stop pakai PB smpai la sekarang...trasa sangat2 rugi bile x dapat teruskan pakai PB nie sebenarnye, pernah gak sy try2 pakai semula PB time lepas habes pantang hari tu, tapi masih sama keadaanya, badan sy naik merah...punye la gatal x leh nak kata la...so smpai sekarang nie sy stop dulu...
then sekarang sy berjinak2 plak ngan korset yg jual kt cosway tuu...ala murah jer yg satu set tu rm70++ jer...sy dh try sluar dier, mmg best la kainnya...pakai pun sedap so sekarang nie sy nk beli baju dier plak...act yg ini bukan lah korset yg leh grab badan kite tuu dier just simple korset yg digunakan utk mencantikkan bentuk badan kite pastu leh digunakan juga sebagai inner...
bukan ape bile kite pakai korset nie x kira la apa jenis sekalipun, ianya akan membuatkan tubuh kita nie jadi confident...maksud sy confident tu rasa mcm diri kita nie dilindungi...ececehhh...mmg la niat di hati nie nak pakai plak elken tapi bile pkir2 smula x perla nnt la bile duit dh berlebih baru beli...bile la tu agaknye...cukupla sekadar menggunakan korset yg sedia ada...just utk keyakinan diri bile sy bergerak ke mana2...x derla nampak sangat bahagian2 yg x patut dilihat tu kan...atleast leh la sorok ckit2...hahaha...tapi anda sume jgn la salah faham...korset nie bukan la digunakan utk kurus semata2 yer, ianya digunakan utk kesihatan juga...best tau pakai korset hari2...kite akan rasa confident ngan body kita...hehehe...x caye ce try...gud luck!!!

terima kasih kerana membaca entry ini...

Wednesday, November 16, 2011

Segmen pencarian bloglist by acapsuur.blogspot



lately nie mmg rajin sangat joint segmen2 mcm nie...saje jer nk tambahkan followers yg agak comel tuu...ekeke, anda pun leh joint jugak taw...click gambar utk joint yer...

thanks 4 reading this entry...let's joint it...

nak share jer...


RAHSIA YG ANDA X TERFIKIR !

BERHATI2 SEMASA BELI HP...

... Untuk mengetahui status keaslian buatan telefon bimbit anda
► sila taip *#06#
► akan keluar IMEI [International Mobile Equipment Identity]
► semak nombor IMEI telefon anda di kedudukan 7 dan 8
... Contoh : 358671017470473
... Kedudukan ke 7 dan 8 ialah 01


02 atau 20 : dari China = KUALITI RENDAH
08 atau 80: dari Germany = KUALITI SEDERHANA
01 atau 10: dari Finland = TERBAIK
00 atau 03 atau 04: dari kilang asal = SANGAT TERBAIK
13 : dari Azerbaijan = SANGAT KURANG KUALITI & MERBAHAYA

sy punye di kedudukan 04...jadi anda bagaimana pula...jom same2 kite check hp kita...

terima kasih kerana membaca entry ini...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...