Followers yg yanie sayang

Sunday, December 18, 2011

cite ari isnin...

Assalamualaikum...
hye u olls sume ape khabar hari nie...erm hari nie sy telah terlewat bangun...ops terlewat ok bukan disengajakan pun, aact dh kunci jam kul 5.45, tapi sedar2 tau x dah kul brape...haaa...7.05 amek ko...apelagi terus kelam kabut mandi sume, dah la x iron baju singkap2 dlm almari jumpe la baju kebaya kuning yg dh siap iron...dlm hati ape nk jadi2, jadi la kebaya pun kebaya la haiii...sy dh teramat lama x pakai baju kebaya yer awk2 sume senjak lepas bersalin mmg jarang sangat2 pakai kebaya...pastu x leh solat plak, naseb baek dapat la jugak wat keje laju2...botol2 adam pun x sempat nk rendam ngan air panas, terus sambar jer masuk cooler bag...sory la adam ibu nk cepat sangat2 nie...takut kene tatatertib lagi...
naseb baik la cuti sekolah kalau x sure + confirm jalan kt langat jem teruk, so hari nie clear...cume jem ckit kat tol bt9, so lepas tol jalan clear smpai la loke yew then sampaila ke bukit aman...ok sy sempat sampai ofis dengan selamat tanpa gangguan pegawai Tatatertib tu...legaaaa...
masuk ofis lak bese r ari isnin mesyuarat la surat urgent la parlimen la...habes settle sume tu dh leh tarik nafas ckit...then dtg lak budak2 insurans hari tu lepak kt bilik sy, yg x boleh tahan sempat lagi cakap..."kak hari tu kurus nie nmpak gemuk ckit"...sy x kisah la dgn statement dier tu, dh bese pun org ckp sy nie dh berisi la, dulu kurus la, itu la ini la...yg menjadi persoalan nya kan, knp diaorg nie senang2 hati jer tegur bentuk badan org, kalau sy la sy x kan tanya org smpai mcm tu sekali, mmg x suka la nk tanya soalan2 cam tu, kalau nk tanya pun dlm hati jer x terluah dek perkataan...yg tegur tu dak2 lelaki lak tuu...apa daa...respect la sesama manusia ckit...haishhhh...kurus salah berisi salah nk cam ner lagi, bile kite kurus kang ada la yg kata eh dier nie mcm org sakit jer, eh dier nie mcm ade masalah jer...gaduh ngan laki la tuu...haa tengok...manusia nie mmg x pernah puas kan...atleast cuba la kite nie belajar bersyukur ckit...bagi sy nk kurus cam dulu tu payah la ckit kan...tapi maintain sudah laa...jgn la gemuk sangat tul x...eh2 nie dah cite pasal bab2 bentuk badan lak nie...hahaha...
pagi tadi officemate yg baik hati dah tapaukan mcd so lunch sy teman la member kuar g bank pastu singgah kt kedai kak yus dayabumi, sempat sambar sepasang baju polka dot...hehehe...sebulan mesti nk kene beli baju baru, x per x mahal pun beli jer baju siap...sekarang nie kalau beli baju kurung or baju kurung pahang beli siap jer, kalau nk pakai baju kurung moden jer sy g hantar tempah...ala baju nk wat basahan g keje beli siap sudehhh...hehehe
so separuh hutang dh habes bayar ade ckit2 jer lagi hutang kecik2 nk di bayar...bulan nie gaji + bonus...Alhamdulillah ada la rezeki...nak wat per erk, ingat nk beli jam baru pastu nk beli basikal anak bujang sy tuu...ok x...ok la tu kan...pastu nk belanja family makan...tu jerla...
ingat nk g bercuti la g cameron ker, melaka ker...tapi nk kene apply cuti, masalahnya kalau sy cuti mesti x der sape nk jaga ofis, x per tunggu la PA sorang lagi habes cuti bersalin baru la sy nk apply cuti seminggu...nk g jalan2 la bawak adam...
so sekarang dh ada kt ofis nk sambung wat keje plak...sekarang nie petang2 jer mesti hujan kan...hujan nya lebat plak tuu...last week balik dlm hujan smpai x nmpak jalan...hope minggu nie cuaca ok la...AMIN...
ok la nnt kite sambung lagi yer...

terima kasih kerana membaca entry ini...

4 comments:

asyraf ahmad said...

wah
hectiknye hari tuu..
(sambil renung masa depan sendiri)
ahhaha

to my blog - Acapsuur (>,<)

pinkyanie said...

hehehe...mmg suke cite ape bende jadi ari isnin sbb ari first masuk keje...hehehe...

eLYies said...

salam perkenalan.

sudilah join contest elyies ye

http://www.elyiesazlin.com/2011/12/16/jom-join-sempena-pengaktifan-link-baru/#comments

ieda said...

banyak hal .. macam2 hal :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...