Followers yg yanie sayang

Friday, September 14, 2012

job mekap last week

Assalamualaikum...
pe khabar sume readers sekalian alam...
korang ok x...
aku mcm bese2 jerlah...PENAT sentiasa...puiii

x derlah gurau jer...this week aku ade job mekap kat N9...kali nie first time aku uruskan sume skali, pelamin, baju laki and perempuan mekap dll...Alhamdulillah so far family pengantin puas hati ngan servis aku...especially tang mekap diaorg rata2 puas hati...Alhamdulillah...Syukur...aku takut sangat nk mekap org pastu org tu x puas hati, nak menangis rasa tau x...bukan mudah tau nk jadi MUA nie...korang pun nk termuntah dah aku dok ulang ayat yg sama banyak kali kan...yerlah x sume customer tu sama...sepanjang2 aku mekapkan org mmg mcm2 peel aku dah jumpa tinggal sabar ngan x sabar jer kau tau x...adoiii...smpai kan bakal adik ipar aku merangkap assistant aku yg siap ckp lagi...kak mcm2 customer akk dah jumpe kan...mmg lah dia yg hanya ikut dan tengok jer pun pening ngan perangai customer2 aku nie kan pulak aku yg dok mekapkan diaorg, lagi pening...ada yg mulut becok bercakap x berenti, ada yg time aku mekap seramai2 duduk dlm bilik tuu then tengok barang2 mekap aku...yerlah kot2 lah aku nie guna brg2 x ory kan sekali bila ko belek2 terus terdiam lak mulut ko kan...hahha...ada tuu yg siap komplen2 cuba kau mekapkan sendiri boleh...ada pulak tuu yg muka masam mcm cuka x nak senyum2 sambil tanya eyeshadow aku MAC ory ke yg tiruan, pastu nk harga murah...weh ko mekap sendiri la cam tuu...tapi dek kerana kesabaran aku yg tahap dewa nie sbb tu masih boleh bertahan lagi smpai sekarang...Alhamdulillah...

kalau korang nak tau customer aku kali nie adalah customer paling senyap...sebab apa, sebab dia TIDO time aku mekap hokey...hahhaa...lawak tul, nak gelak pun ada tapi siyes x smpai hati weh...mule2 aku dok mekap dia smbil dia duduk aku mmg kene berdiri lah...(tulah penat tau jadi mak andam dekat nk dua jam berdiri)...then aku tengok dia dah tersengguk2, dia kata dia tido kul 5 pagi sbb pakai inai....boleh...pastu time nk ukir kening dia tu aku suh dia baring terus atas katil sbb dia dah terlentok2 ke kiri ke kanan kang tak memasal sengat lak ukiran kening aku tuu maklum lah aku mekap x kan cukur kening org nye so jgn risau kalau mekap ngan aku mmg kening korang x akan tercemar ok...hihihi...

kali nie pun aku mekap tergesa2 gak sbb nye nikah dan sanding hari yang sama...so diaorg nikah dah dekat kul 11...pehtu ambik2 gambar lagi dekat nk kul 11.30 baru start mekap...kalau ngan aku mekap sanding ambik masa dekat 2 jam termasuk pakaikan baju ngan aksesori bagai...mekap mmg lame ok sbb bukan mekap harian kite nk g keje tuu ini mekap sanding mmg LAMA...selalunye bile aku mekapkan org diaorg akan cakap...owh baru tau mekap nie lama kan...lahhh tu kira ok lah 2 jam kalau artis tu mekap ada yg smpai 4 jam tau...hambek kau...sbb tu aku kate jurumekap@MUA nie bukan sonang ok...banyak cabaran dan memerlukan banyak kesabaran...sbb tuu kdg2 mak andam nie kene ada gak mulut laser ckit2 kalau org komplen2 ko bagi pelempang jer sekali dan baru aku tau sbb apa mak andam tak bagi org tengok time mekap...sbb nye mcm nielah x nak org lain yg x do kene mengena MENYIBUK2...kalau setakat nk nengok skill mekap tu x de hal lah...sume basic pun sama jer...so balik kt cite pengantin tadi kan kelam kabut gak aku nk mekapkan dia sbb org kt dewan (diaorg bersanding kt dewan) dah call2 suh dtg cepat...lahhhh pening pale haku ok...tapi Alhamdulillah seb baek i nie cool org nye sumenye leh siap settle kul 1.45 diaorg dah siap2 bersanding...kira ok la tu kan...kitorang dah terpacak awal dah kt umah pengantin pagi tuu tapi sbb kan diaorg start nikah lambat so bukan salah mak yerrr...hehehe

so nielah hasil tangan aku pada hari tuu...jom tengok

ok dear...this is salmah before makeup...orgnye sangat2 pemalu...very the ok...hehehe


this is salmah after makeup...so kiut kan...time turun lepas mekap sume terpegun sbb minah nie x pernah mekap time nikah pun dia leh x mekap...pakai bedak jer...boleh...sangat sempoi kan...

time makan beradab...diaorg nie x sanding pun pelamin pun pasang kt umah utk ambek2 gambar ngan family...

cantek sangat salmah time sanding tuu...

cuaca hari tuu mmg panas hokey...pengantin sampai berpeluh2...tapi dun worry muke dia dah ditacap menggunakan produk yg berkuality so mekap I.Allah susah nak cair...




kelam kabut aku time nie...mase nie sume dah tinjau2 kat pintu bilik suh cepat...hadoiii...tp i tetap maintain ok...colol...cool yanie...

kan aku dah kate...aku bagi can dia tido..aku nie baik tau...ekekeke


gambar ine wajib ada...sebelum dan selepas...

Alhamdulillah nielah first job aku yg agak besar sbb mekapkan org utk majlis sanding then aku settlekan sume dari pelamin baju dll...Alhamdulillah...

so sesape yg nak wat tempahan mekap dan pakej perkahwinan leh call or whatsapp sy di 0176716831 (yanie)...dengan saya I.Allah anda leh dapat harga yg berpatutan

terima kasih kerana sudi membaca entry ini...

Sunday, September 2, 2012

cite weekend...

Assalamualaikum
hye readers...ape khabar smua...mesti hari nie ramai yg termengah2 datang ofis sbb cuti 3 hari mesti full ngan open house kan...hihihi
awalnye mmg aku mcm dpt rase bestnyer cuti 3 hari kan...huhuhu...
mule2 jumaat tu sy balik kpg belah husband kt melaka sbb opah dia ada wat kenduri utk meraikan mak mertua sy yg nk menunaikan haji pada 16hb nie...next week plak kenduri kt umah mertua sy, tapi sy x dapat turut serta sbb i g mekap org u ollsss...mmg x leh nk cancel sbb dia da booking lama dah...
time g melaka tu family paksu sy mmg dah bgtau awal2 nk dtg beraya kt umah saya so sy dah siap2 tolong mak saya masak rendang bagai mlm tuu...
balik dari melaka sy duk kejap kat umah pastu zasss sy satu family plus ngan family paksu gerak ke Bangsar rumah Mak Lang sy...selalu nya kalau keluarga kitorang dr N9 dtg diaorg akan dtg samada umah sy dulu atau umah Mak Lang sy dulu sbb nye dlm family mak sume tinggal kt N9 hanya mak sy and Mak Lang jer yg duk kt KL nie...sbb tuu diaorg akan dtg dua2 rumah selalu diaorg akan berkampung kt umah mak sy la kan...suke2...hihihi
pastu keesokan harinya ok lah sy mmg x nak kuar mane2 pun dlm fikiran nie nk rest sambil kemas2 bilik...skali dah petang tuu dpt call dr Mak Lang sy bgtau atuk masuk hospt...adoiii terus x de mud fikiran runsing...pastu plak dlm diam2 husband sy ngan adik sy dah plan nk wat barbeque mlm tuu...so plan cancel sbb kitorang nk balik kpg jugak...act hosp tuu x sampai pun kt kpg kitorang se baek umah makteh mmg dekat ngan hosp tuu...so mlm tu kitorang berkampung plak umah mak teh...act hari ahad ada member2 abah sy nk datang...ada la beberapa family so mmg kitorang dh plan nk masak2...dah tu jadi mcm nie kan so sume plan kene cancel lah...next week I.Allah...
so keesokan harinya hari ahad kitorang g melawat atuk time petang sbb time t.hari paksu and pak ngah dah g...lagipun time petang dapat lame ckit kan...atuk duk kat wad kelas 1 so senang lah kami2 nie sume kan, x yah berdiri lame2 kerusi banyak...hihihi...atuk pun nmpak makin ok...harap2 nye hari nie atuk dah leh kuar...pastu duk umah rehat tuk x yah r wat keje banyak2...adoiii...
atuk ngan wan sy nie kan mmg payah tau kitorang nie puas la ajak dtg KL punyalah x nak...kalau datang KL baru tido sehari dah gelisah nk balikkpg...ayam lah ape lah...hadoiii...
aku dulu time cuti sekolah jer mmg duk kpg...budak2 sekarang nie aku tengok cuti sekolah bukannye nk duk kt kpg...al maklum lah sekarang nie dah ada fb la twitter laa eh mcm2 lagi lah sbb tu masing2 lagi suka duk depan komputer kan...kpg mane de komputer sume tu kan...lagipun kpg mcm line slow ckit...tapi ape2 pun aku tetap suke duk kt kpg...sekarang nie walau da kawen pun wajib setiap 2 minggu balik kpg paling x pun sebulan sekali mesti kene balik...aku sayang gila ok atuk ngan wan, lagipun diaorg yg jaga aku mase kecik2 dulu...aku kan cucu sulung so mmg ada kelebihan ckit lah kan...ekekeke...
so lepas habes waktu melawat tu kitorang pun balik KL...jem toksah cite la kan dari Kuala Pilah smpai Bukit Putus mmg jem...seb baek Lekas clear...pastu kan korang kitorang sume sambung wat barbeque semalam...Mak Lang pun dtg umah kitorang sbb kami same2 gerak dari hosp nk balik KL...kire menjadi jugak lah plan nk wat barbeque tuu kan...Alhamdulillah...
kalau kat kpg atuk aku x sihat masuk ward kat umah aku plak nenek sebelah abah aku pun ada jugak x sihat, x de selera makan jalan pun nk kene papah...kesian jugak semalam time mkn2 barbeque pun wan aku x selera jugak tapi still ada simpan kan utk dia kot2 hari nie dah ada selera makan...tulah mak ngan abah aku kene berbagi dua lah...mak kene balik kpg tengok abah dia...abah aku plak kene stay KL jaga mak dia...So hari nie mak pun dah ada kt umah leh tengok2 kan wan aku, abah pun dah bawak g klinik semalam...harap atuk aku dan wan serting aku cepat2 sembuh...hati nie x leh nk riang2 sangat selagi masing2 x baik lagi kan...kesian sangat2...

so harap2 nye next week x de ape2 hal lah...aku pun nk kene g Pedas N9 sbb nk mekap org sanding...dah lame x mekap customer nie...dah sebulan lebih, harap2 ok la dapat hasil yg memuaskan semua pihak...AMIN...

terima kasih kerana sudi membaca entry ini...

Thursday, August 30, 2012

Result exam...

Assalam 
ape khabar readers tersayang
u olls i nak share sesuatu nie...hihihi
result KPSL utk kenaikan ke gred N41 dah kuar...jeng...jeng...jeng...
nk tau x result saya mcm mana...hihihi
nampaknya saya akan pergi lagi untuk peperiksaan tahun kedua pada tahun depan di SAPURA THE MINES kerana result saya bagi ketiga2 paper adalah KANDAS...kwang...kwang...kwang...
x perlah oleh kerana ini pertama kali saya menghadiri exam KPSL so ianya DIMAAFKAN...cewahhh nk sedapkan hati jer tuu...

ada member2 sy yg lulus satu paper ada jugak yg lulus paper yg susah...ada jugak yg KANDAS mcm saya...hihihi...x perla next year cuba lagi...target nye next year leh la lulus satu paper...x pun dua ker...I.Allah...AMIN...korang doakan la jugak saya nie...maklum lah nk sambung study rasanya mmg x dapat dah sekarang nie...so perlahan-lahan lah ambik KPSL untuk naik ke gred 41...ape2 pun tetap bersyukur dengan kedudukan sekarang dan rezeki yg Allah berikan sekarang nie...cuma apa yg kita lakukan adalah salah satu usaha untuk menambahbaik kehidupan di masa akan datang...I.Allah...

terima kasih kerana sudi membaca entry ini...

Thursday, August 16, 2012

nak cite gak pasal baju raya...

Assalamualaikum...
apa khabar readers...
erm...sebenarnya sy da lama x update blog sbb ofis nye internet slow tahap gaban ok...adoiii
nie pun maybe sbb org da ramai balik kpg so x de org gune tenet sangat kan, tu yg agak laju ckit dari biasa...boleh...

erm...sebenarnya nk share ckit kisah baju raya saya...baru tadi bace my friend yana yg gembira sbb baju raya dia siap dengan cantiknya...sy pulak...huhuhu...rase nk meraung, tapi smpai skarang x terkeluar air mata nie...x tahu la knp...tau x punya la sy nie beria nak g ambek baju raya nun kt kpg N9 sanggup sy turun sana hari rabu lepas nk ambek baju sekali bila ambek...haa tu dia, kecik, sempit, merepat dah mcm balut nangka...ini bukan pasal badan sy naik ok...TIDAK SAMA SEKALI...ini adalah disebabkan budak tu yg berlagak mcm bagus berlagak mcm designer konon...boleh blah lahhh...aku dah bagi baju ukur pun ko senang2 jer kecik2 baju aku...bukan sy nk berlagak tapi baju tuu kain mmg agak berharga laa...maklum saja lah nk wat baju raya kan...pastu lagi satu kain tuu bos sy nye wife bagi tau beli kt oversea...langsung cam haram jadinyer...sakit betul hati saya nie...GERAM gila bila tengok muka budak yg perasan designer tuu...kononnya...

nak x nak terpaksa la sy beli baju last minit, terpaksa jugak la kan kalau x nk pakai apa pagi raya tuu...lantak laa asalkan caler same sudahhh...cantek ke x ker belakang kira...seb baek ada caler yg sy nak pastu ada saiz...yg penting baju aku tu aku nk ko repair balik...lantak la ko nk marah aku marah lah...ade aku kesah ker...dah la upah mahal...dua pasang baju jer rm207.60..mcm C_ _ _ _A jer budak tuu charge aku...kalau butik x pe la jugak...eee geram gila tahap gaban dah nie...

tula dia kan...dugaan nk raya, x pernah lagi jadi cam nie ok...sakit tul hati sy...pastu kalau x berlagak x pe paling x boleh terima dia kata aku nye badan x stabil...weh aku tengok badan ko tu yg x stabil ada la...mmg kuang ajaq tul laa dia tuu....mcm bagus lak ko...aku x peduli aku tau ko repair balik baju aku, biarlah dapat lepas raya pun...eee geram tau x...

ok dah lepas geram dah...huhuhu...

terima kasih kerana sudi membaca entry ini...

Sunday, August 5, 2012

korang suke x Jovian Mandagie...


Assalamualaikum...

apa khabar awk2 sume...ok2...hihihi...hope smuanya ok2 belaka yer dear...
erm...korang aku da terpikat dgn Jovian Mandagie nyer design baju, mule2 aku wat dono jer sbb yer la mule2 aku ingatkan mahal bebenar la baju2 dia kan, so org upload gmbar beli baju jovian aku pun kata...kaya nya lah org nie baju raya pun beli yg Jovian punye...so secara tidak disengajakan aku tertengok member depan bilik aku nie buka zalora nye website, so aku pun tumpang sekaki la nk tengok design baju yang cantek2 kan, nak dijadikan cerita aku tertengok satu design nie...sangat2 cantek ok, pandangan pertama aku terus terpikat...pastu aku tengok la harga dia, so aku kata eh boleh sangat la sbb desgin mmg nmpak mcm mahal dan berkualiti kan di samping model yg menggayakan tu mmg cantik tinggi sume...pastu tengok2 rupanya Jovian Mandagie nye design...time tu aku rasa Ya Allah time tu jugak nak beli kowt...tapi faham2 la kalau kat zalora time tu kuar time tu lah sold out kan, sape cepat dia dapat sbb sekarang org shopping online jer senang malas nk berebut2 kat luar sana kan...pastu aku pun rasa mcm...erm x pela mmg bukan rezeki aku la nk dapat baju tuu...diam

pastu nak dijadikan cite lagi ada satu hari tu...hari jumaat lepas, ya hari jumaat lepas aku berblogwalking...so aku terbaca satu blog pasal Jovian Mandagie lah...so bace punya bace rupanya brand JM tuu ada diletakkan kat butik first lady KL, laaa...knp la aku x boleh tahu benda2 cam nie...nampak sangat jarang bukak internet utk tahu isu2 pesen2 nie kan...huhuhu...so KEBETULAN lagi ok, time hari jumaat tu kitorang ada majlis berbuka kat hotel Quality...ala yg kt sebelah LPPKP tuu...belakang sogo jer...ape lagi aku trus ajak akk2 ofis aku teman g first lady...so aku park kkete kt hotel then menapak g kt first lady...rupenye first lady da buka satu lagi cawangan ngan area sederet ngan sogo...ini suda bagus x yah la nak jalan jauh2 kan...hihihi

masuk2 jer first lady x pandang dah kiri kanan terus jer g kat tempat JM nye collection...pastu kannnn...yg paling best design yg saya nak tu yg sy tengok kat zalora tu ada plak...Ya Allah rasanya mcm nk jerit keriangan jer kat ctu tau...tapi sy try jugak design2 yg lain nk beli sekali banyak mcm x mampu jer so try pun jadi lahhh...seb baek desgin yg aku minat tu ada saiz plak...ini dah mcm org mengantuk disorong bantal so aku mls nk pk2 aku g je bayar...legaaa...yg kelakar nya akk yg ikut aku tu pun terjebak gak beli baju, walaupun dia x beli JM nye baju tapi BELI la jugak kan...skarang kt first lady banyak baju cantek2...lamenye aku x jalan2 kat KL...lame sangat rasanya...ari tu pun g sogo jer sbb nk settle kan baju raya anak bujang aku tuu...

pastu nk cite lagi masuk la kedai batik gaya warisan sekali ada plak baju caler merah hita...cantek gila kowt...harga kt ctu tulis 120.00 pastu ada plak less tinggal rm85.00 jer...so apa lagiii...ambekkkk...ekekeke...ok la cukup la tuu utk baju raya...baju merah tuu ingat nk pakai hari first nnt time nk tolong2 mak mertua hidang2 makan kan...nnt bila nk ambek gambar baru tukar baju raya sedondon plak...hihihi...aku rasa setiap tahun mmg akan raya rumah mertua dulu kot petang baru balik kpg aku pastu terus smpai seminggu...hihihi senang kan deal cam tuu...x yah nk gaduh2 nak balik mana...hihihi...

ok la u olls persiapan raya cam na...aku nie baju melayu anak x beli lagiii...hishhh bila nak g beli nie...cari timie...cari time yanie...hehehe...ok la nnt nk g blogwalking lagi kot2 leh dapat info baru...haa lagi satu aku dapat info abby abady ngan memey dah berbaik kan siap pakai telekung sama2 lagi...Alhamdulillah...

so niela dia yg aku dapat...hihihi...x ambek gmbar full lagi, nnt lah yer...kalau tengok model tuu pakai mmg cun gila lahhh...tapi bila aku pakai terus jadi lain kot baju tuu...kuang...kuang...kuang...tp x pela dah minat kan nk wat camner...

Terima kasih kerana membaca entry ini...

Tuesday, July 24, 2012

selamat berpuasa buat sume...

Assalamualaikum...
hye readers ape khabar sume...rasenye masih belum terlewat nk ucapkan selamat berpuasa buat awk2 sume kan...erm hari nie nk masuk hari ke lima kita berpuasa kan, Alhamdulillah masih lagi diberi peluang untuk menunaikan ibadah puasa buat kesekian kalinya pada tahun ini...

so mcm mana puasa u olls tahun nie...seronok x...erm semestinya seronok kan, time bulan puasa nie marilah kita sama2 tingkat kan amalan...dan semoga amalan kita smua tu adalah amalan yang diberkati kan...AMIN
erm...bulan puasa nie jadual sy agak padat sedikit...bos pun hari2 ada kat ofis tapiii sy boleh balik kul 4 tau...best2...balik2 terus tolong mak masak, bazaar ramadhan pun x sempat lagi nak g...bayangkan dah nak masuk 5 hari nie mmg sy x jenguk2 lagi mane2 bazaar ramadhan, hubby jer yg rajin g...tahun nie sy nak melakukan penjimatan sejimat2 nyer...hehehe...seb baek baju anak dh settle before puasa hari tuu so settle utk baju melayu dia jer nnt...yg itu bila2 boleh rempit jap ngan hubby g jalan Tar...baju melayu kejap jer...hihihi

nak tau x act baju sy x tempah pun lagi...hahaha, tapi x pe dah ada tailor yg nk jahitkan, tapi dengan syarat 2 pasang jer boleh...waaa!!!!!...yg lain2 sy kene beli baju siap la jwb nye, x pun belasah jer pakai baju keje...hahaha, org bukan tau pun kan...hishh...

opsss lupa lak nk promote act sy tengah busy menjual baju kurung siap dari vietnam siap manik...mcm goreng pisang panas u olls, so nnt sy akan buka booth di putrajaya kalau u olls free2 leh datang setiap sabtu dan ahad sepanjang bulan ramadhan nie yer, selain tu sy juga menjual baju kurung beby dari 6 bulan smpai 3 tahun...caler sangat2 cute dan jahitan dijamin sangat kemas dan cantik, kain plak toksah cite mmg sesuai utk beby sangat2 selesa dan tidak panas...mmg terbaek dari ladang lahhh...yg itu pun mcm goreng pisang panas jugak...hihhi

erm...nak upload gambar pun x dapat sbb sy kan terlampau rajin smpai gmbar pun x leh nak ambek...hihihi...x pe2 nnt kalau sy dah open booth sy snap gambar then masuk cni yer...sape2 yg nk bertanya atau nk order baju kurung siap dan baju kurung beby leh whatssapp, call atau msg sy di 017-6716831...harga boleh kawtim nyer, dun worry sy x cekik darah punye org...hihihi...ok awk2 sume nnt kite sambung lagi k...selamat berpuasa...

terima kasih kerana sudi membaca entry ini...

Sunday, July 8, 2012

update...update...

Assalamualaikum...
hye readers ape khabar...now dah kul 2 pagi tapi mata nie x leh lelap...agaknye sebab letih terlampau jadi smpai x ley nak tidor...so sy ambek kesempatan nk online fb...dah lama x online lelame...hehehe...

minggu nie sy balik kampung sbb wan (nenek) dlm bahasa N9 dan atuk saya ada wat kenduri nak sambut puasa, kebetulan pula saya ada job kat area sana (N9)...mekap tunang u ollsss...seb baek dokek jo ngan umah wan saya tuu so pagi2 sy dah kuar g mekap org t.hari balik umah nenek nk tolong masak plak...huihhhh mane x penat kan...tapi ape2 pun yg penting dalam hidup kita semangat...so saya mmg sangat2 bersemangat utk balik kpg sbb time kat kpg mmg sangat2 meriah hokeyyy...my adam pun bukan main suka dapat main ngan pakcik2 dia...pakcik2 dia kecik2 lagi ok, diaorg tu suma sepupu i...i nie kan cucu sulong tu yg cousin sume kecik2 lagi...ekekekeke...punyela suke si anak kecik sy tuu dapat kuar laman dengan x pakai kasut nye...mentang2 kpg tu luas kalau kt umah nenek dia duk terkurung jer...kesiannnn....

best sangat u olls dapat masak same2 mcm org dolu2 kan, maklumlah org sekarang kan sume catering so nenek ngan atuk saya plan nk masak sendiri tu yg berkumpul sume tuu...pastu dapat plak makan gulai ayam (masakan tradisi org N9)...plus lemak labu, sambal tempoyak goreng, sambal ikan, sayur ngan buah2an...huh...mmg kalau sy duk kt kpg mcm zaman sekolah dulu mmg seminggu leh naek 7kg lah...sehari 1kg kan...ekekeke...mmg best u olllss...hehehe

so hari nie (ahad) eh dah isnin laa...hehehe...kami sume bertolak dari kampung jam 5.00 ptg lebih kurang, so jalan pun dah jem sebelum smpai bukit putus...kesian husband sy kene drive dlm jem...kt kpg pun dah jem tau sekarang nie...tapi still gerak laa x dela jem lekat mcm kat KL nie...huhuhu...smpai umah dalam kul 9.00 cam tuu...sebab banyak tempat persinggaha ok kalau x 2 jam setengah dah leh sampai...huhuhu...

so balik2 umah sy kemas2 ape yg patut, basuh baju keje suami...hahaha...mandikan adam dll terus saya mengadap lappy sampai la sekarang...tau x apa sy buat...haa tuu dia sy dok upload pic mekap org tunang hari tuu...geram betul memory card camera sy kene virus langsung x leh nk open file so sy just upload apa yg sy sempat snap dr camera phone jerla...seba baekkk...stresss nye gambar dlm camera mmg cantek2 tau...korang nk tengok x hasil sy mekap hari tuu...alaaa kalo korang x nak tengok pun nk tunjuk jugak...hehehe...


tadaaaa




 ini adalah tania sebelum ditacap oleh sy...dia mmg pun dah natural beauty u ollssss

 tadaaa...ini plak lepas mekap...

 without flash

 without flash lagiii...


 minah nie mmg suke sangat posing...

 yg ini pic candid...

 candid gak nie...

 candid gak laie niee...

 haa...yg ini x candid...tehee...

 diaorg nie adik beradik mmg cantek..akk ea tu doktor tuu...suko den...hahaha

 haa...yg nie bakal adik ipar eden yo...yg eden mekap tuu kawan dio laa...bestfriend...hehehe

 tuan tanah pun nk glamer jugak...haa camera tuu la yg wat hal...goram den...

 pelamin dia...cantek kan...moden nye stail...

nie la pic sebelum dan selepas...kononnyaaa...hehehe


cantek x...cantek x...sambil wat muka suh puji, alaa gurau je u ollsss...so sape2 yg suka sy mekap leh calling2 sy k, whatsapp ke, msg ke...ape2 jerla...oppsss lupa lak nk mention nie camera phone jer tau...kalau pakai dslr lagi cantekk...malatopss gituu...korang sy pun ada package pelamin, x mahal harga mampu milik first projek bulan 8 nie...kalau nk tau lebih lanjut call jer no hal...anda akan dilayan sebaik mungkin...ekekeke...korang sy dah tau dah knp sy x leh tidorrr...tadi kt seremban saya tapau iceblended capuccino best gila...ice blended terbaek pernah sy jumpa selain drpada yg kat masjid india tuu...hahha...ada kaitan ker...saje jer nk bgtau...mmuahahhaa...

ok la terima kasih kerana sudi membaca entry ini ...

Friday, June 15, 2012

sedih + Bersalah...

Assalamualaikum...
hye readers ape khabar awk2 sume...hope semuanya sihat walafiat di samping keluarga tercinta...dah lame x update blog so hari nie rase mcm smpai awal ckit dari biasa (perasan)...hahaha, tu yg terus buka blog rase mcm nk menulis plak...
erm just nk share x tahulah entah knp perasaan saya sayu jer di pagi hari nie...kdg2 tu tiba2 jer air mata bergenang sendiri...semalam sy tinggal seharian bersama adam...adam semakin manja, tak boleh tengok sy x ada depan mata dia, dia akan cari dan ada2 jer benda yg disuruhnya saya buat...setiap kali nak tengok cars la lorry, truck, train dan kdg2 suh sy buka lagu baba black sheep tuu...walaupun dia takut tengok kambing...ekekek...sy yg ajar dia supaya jadi x takut sbb tu sy sentiasa suh dia tengok lagu tuu so kesannya sekarang dia dah x takut lagi bile tengok kambing...
sebenarnya dari minggu lepas lagi saya dah seminggu dok dengan adam, act minggu lepas sy ambik cuti hari isnin dan jumaat sbb selasa rabu dan khamis sy menghadiri exam utk naik gred...kalau ada rezeki laa sbb nak sambung belajar mcm malas jer...huhuhu...
so minggu nie bos sy x der ke hong kong so free lagi lah saya dok kat ofis nie, semalam sy EL sbb mak balik kampung menziarahi nenek saudara sy yg telah kembali ke rahmatullah, adam x de sape nak jaga kan so sy pun EL...x perla demi anak lantak la org nak marah ker ape kan...x kisah pun...lantak lah, x kan la org nk buang kite keje sbb kite jaga anak...tul x...
semenjak dari minggu lepas saya dan adam asyikla tidor lambat, kul 1-2 pagi barulah masing2 masuk tidor, kalau last week tu x perlah sbb x keje kan so semalam sy x taulah...mungkin salah saya, adam semakin lasak...biasa la tu kan budak mmg la lasak so tengah sy kemas2 ada la dia wat perangai ckit so sy marah dia...dia mcm terkejut pastu terus keluar dan tidor kt sebelah nenek dia depan tv...pastu terus rasa bersalah menyerbu hati saya, terus sy menangis...knp lah sy wat mcm tuu...tu lah satu2 anak yg ada, so sy angkat dia bawak masuk dlm bilik ckp ibu minta maaf...dia faham pastu angguk2 terus gelak2...ok lah...lega saya
lepas tu pulak tengah sy kemas2 lagi dia gigit saya punyalah kuat sampaikan sy terpaksa baling culculator yg ada kt tangan sy time tuu...sbb dia x nak lepas...so bila sy dh baling culculator tuu agaknya dia terkejut dia menangis pastu slow2 dia kuar dari bilik terus g sebelah nenek dia pastu tertidor kat depan...selalu time tidor sy yg menyusukan dia smpai lah dia terlena...kesian sangat, kali nie sy belum minta maaf lagi, so sy ambek dia tido ngan sy dalam bilik...en husband x de die keje kt nilai dan ada program...dh seminggu pun...
pagi tadi bila adam terjaga time sy nk g keje dia terus keluar bilik dan tidor lagi depan tv...selalunya pantang sy ada depan mata dia akan ikut, x kisah lah time sy siap2 ker, dia akan duduk jer kat atas katil tuu, kalau sy solat pun dia tunggu jer...tp hari nie langsung x ikut sy g mana2...huhuhu, paling sedih time nk g keje x nak pun hantar saya...selalu dia la yg berkejar dulu nk kuar hantar sy...nk babai...huhuhu...dlm kete sy nie meleleh2 air mata...sekarang pun bergenang2 jer air mata...knp lah sy nie garang sangat...padahal anak sorang tu jer ada...
ape2 pun ibu tetap sayang adam...rase nk halfday jer hari nie nak balik main ngan adam..tapi rasanya x boleh kot, smalam dah la EL...wah nk wat sesuka hati jer yer, bile org mengata tahu lak marah...hehhee...ok lah lega ckit bile dah tulis kat blog nie...kdg2 sebagai ibu sy x tahu mcm mana cara didikan yg sangat2 baik utk anak2 selain menyayangi dengan sepenuh hati...saya sayang adam melebihi saya sayang diri saya sendiri...semoga Allah beri saya kekuatan untuk mendidik anak saya dengan cara yg sebaik mungkin...

ADAM...IBU RINDU ADAM...huhuhu...mood nak balik rumah jer nie...MALAS nk keje...nak2 hari jumaat...waaa!!!!!!

terima kasih kerana sudi membaca entry ini...

Wednesday, May 23, 2012

Al-Fatihah Buat Normawati Mohd Rasif

Assalamualaikum...

ape khabar awk2 sume...
Sesape yg mengikuti kisah pasal Norma yg menghidap brain tumor setahun yg lepas sy just nk share bahawa Norma telah pergi meninggalkan kita buat selamanya semalam...sy terbaca blog kak moon semalam dan agak terkejut jugak dengan entry terbaru beliau yang mengatakan norma telah pergi dan jenazahnya dimandikan di hosp. Serdang dan dibawa ke kampung halamannya di Pontian, Johor...

sy mmg mengikuti kisah Norma, norma mmg seorang yg kuat mengharungi penyakitnya...buktinya dia masih bertahan walaupun tidak diberi apa2 harapan oleh Doktor, Talib suami norma juga seorang yg tabah dan kuat dan terbukti dia seorang suami yg sangat baik dan patut dicontohi oleh para suami yang lain...kasih sayangnya terhadap norma tidak berbelah bahagi...apa sahaja sanggup dilakukan untuk menjaga Norma sebaik mungkin...

keluarga norma juga adalah kekuatan di sebalik ujian yg diberi, kak moon yg merupakan biras kepada norma telah melakukan pelbagai usaha utk membantu meringankan beban Norma, melalui kak Moon juga lah sy dapat mengikuti satu lagi kisah hidup di dalam dunia ini...kak moon adalah biras yg sangat2 baik ok...sangat baik...huhuhu...

kalau awk2 sume yg x brapa tahu mengenai kisah norma leh baca cni Kisah Norma dan talib...ape2 pun marilah sama2 kita sedekahkan Al-Fatihah buat Normawati...Semoga dicucuri rahmat...AMIN...

Tuesday, May 15, 2012

SELAMAT HARI GURU...

Assalamualaikum...

Kami Guru Malaysia 
Berikrar dan berjanji
apa yg kami beri
tunai tetap kami tunaikan...

hehehe...tu jer lirik lagu hari guru yg sy ingat liriknya, maklumlah sy nie bukan seorang guru...tapi sy pernah menjadi guru GSTT tahun 2003 dulu lepas habes SPM, x lame 3 bulan jer pastu sambung belajar...mmg cita-cita asal nk jadi cikgu tapi x kesampaian kan nk wat cam ner...tp ALLAH itu mmg adil...DIA bagi juga sy merasa jadi cikgu tau walaupun sekejap jer, dapat lah merasa duit gaji jadi cikgu...dapat gak la merasa gelaran cikgu...hadoiii kelakar betul...bayangkan lah time sy masuk tu kebetulan ada sorang cikgu tu tengah tunggu masa jer nak bersalin...x pasal2 sy kene ganti dia, dahla jadi GURU KELAS plak tuu...tau x sabjek ape yg sy ajar...haa tu dia BI, MATE dan PJ...sume sabjek penting2 plak tuu...seb baek ajar budak darjah satu jer...pastu sebagai guru kelas kene plak bagi report kad kt mak ayah diaorg...duk la menerangkan pasal prestasi masing2...eee mmg kelakar lah kalau dikenang balik...

sebenarnya dalam dunia nie kalau ianya bukan milik kita, mcm mana kita berusaha pun ia tetap bukan milik kita kan, mcm tulah jugak dengan cita2 sy...mmg nk jd cikgu dulu tapi dah mmg bukan bidang sy so cam na usaha pun tetap x dapat...dapat jadi sekejap pun dh kira untung tau...sebenarnya setiap kejadian tu ada HIKMAH yg tersendiri, buktinya walaupun sy x dapat jadi cikgu sekarang sy dah jadi setiausaha...dan sy pun happy ngan keje saya sekarang...Alhamdulillah...

dalam keluarga saya sebenarnya ramai yg terdiri dari cikgu...mak teh sy suami isteri jadi cikgu...pastu maksu sy pun cikgu  mak ngah sy pun cikgu...pak ngah sy dulu pun cikgu sekarang dah jadi wakil rakyat...tapi bidang setiap daripada mereka adalah berlainan...mcm makteh dan pakteh sy diaorg adalah ustaz dan ustazah, mak teh sy sekarang dh dinaikkan pangkat dr guru disiplin kepada ketua bidang...Alhamdulillah, suami dia plak dah jadi jurulatih hoki remaja pasukan Negeri Sembilan...Maksu sy adalah seorang guru Kimia , Fizik dan matematik...bukan calang2 org u olls...smpai kan time dia nk bertukar dari terengganu ke Melaka anak murid dia x bagi pindah sbb diaorg jadi pandai fizik and kimia disebabkan maksu sy...huh...then makngah sy yg suami dia dulu cikgu now dah jadi wakil rakyat tuu ajar BI...study overseas jugak...tapi sangat2 humble...very the u olllsss...suka sangat dia...pastu pak ngah sy plak yg dh jadi wakil rakyat tu dulu cikgu sejarah...mmg bukan calang2 cikgu kan, sape yg tau pasal sejarah nie bagi sy mme superb lahh...bukan senang tu nk ingat pasal sejarah...nak2 time nk kene ingat tarikh dan peristiwa...gila nk ingat suma tuu...adoi...sbb tu dia dapat jadi wakil rakyat kan sbb tau pasal sejarah dunia nie...hehehe...

so di kesempatan ini sy nk mengucapkan SELAMAT HARI GURU kpd semua guru2 yg berada di seluruh dunia...JASA anda semua akan dikenang selamanya...tanpa anda siapalah KAMI di sini...buat makteh Rabe'ah Binti Mat Deli, Pak Teh Aminuddin, Mak Ngah Datin Rashidah Husin, Pak Ngah Dato' Shamsul Kahar Bin Mat Deli dan Maksu Rosnah...Kak Long nk ucapkan SELAMAT HARI GURU...semoga lebih berjaya di masa akan datang...

Terima kasih kerana sudi membaca entry ini...

Monday, May 14, 2012

entry keje x terbuat oleh AKU...

Assalamualaikum...

haiii terasa lak bosan time nie...keje sume dh settle, x de hutang keje dah...hutang kemas bilik ofis jer lagi nie...hadoiii bile nak kemas nie, maleh nyer...yerla sbb banyak sangat surat2 yg dah 5 tahun pun ada, seusia saya bekerja di sini, bayangkan lah dia punya banyak kan...nnt nk kene buang surat2 tu smua...adoiiii, x pun wat kertas fax...al maklum lah kertas kt cni terhad...i beli sendiri u ollsss...ekekeke...

sebenarnya angan2 saya nk tranform bilik sy nie kepada warna pink, nak wat konsep simple2 jer...nnt nk g daiso lah...kat ctu smua barang rm5...boleh lah beli apa yg patut kan...setakat nie saya dah ada beberapa kotak2 yg caler pink...kotak2 utk simpan segala jenis mak nenek stationary sume caler pink gitew...nnt nak beli kotak besar2 utk simpan barang2 sume caler pink...lantak lah org nk kata apa pun kan...tempat kite nk wat keje mestila nk kene selesa tul x...tapi x perla slow2...

act sebenarnya sy nie banyak sangat benda nk kene settle kan, tapi kekangan masa yg membuatkan segalanya tertangguh...huhuhu...sy nk g wat passport nie, almaklumlah sy nie mmg x pernah lagi ke oversea setakat fly dekat dlm mesia ni jer...bukan apa saya nie jenis x addict utk melancong so sbb tu x pernah2 nye wat passport, disebabkan project sy utk bulan depan memaksa saya utk wat passport jugak...kene wat jugak...ayoooo...malas nye nk g buat kt putrajaya nun...pastu betul ke nk wat passport kene ada surat beranak yer, member sy kata dia baru buat x payah bawak surat beranak pun...yeke, tp x perlah standby jer lah kan x yah nk wat keje dua tiga kali...

pastu kan sy nie x wat lagi acc balance utk bisnes sy yg dh berjalan hampir 3 bulan nie...duit duk bersusun jer dalam enveope sekali campur ngan kertas rekod barang yg dh dijual...hadoiiii...bile ntah nk buat, tulah dia kalau bekerja sambil berniaga nie mmg agak penat ckit...tapi dimana ada usaha di situ ada kejayaan kan, mmg x sama ok org yg wat full bisness ngan wat partime bisness nie, sbb waktu keje mmg x leh nk usik...x boleh sama sekali...prinsip sy mmg x nak kacau time ofis hour...nnt rekod buruk plak kan...x sedap lah...nie weekend nie bday adam 2 tahun, x plan apa pun...blank ok...sbb terlampau padat aktiviti nya...sy senang jer ingat nk ajak family sy celebrate kt mcd jer...pastu nk beli kereta utk adam, tapi member2 hubby sy ckp kete yg adam boleh duk dalam kite yg control tu senang rosak...yeker, x kan lah senang sangat rosak tanpa sebab...x tau la tengok dulu camner...harap segalanya berjalan baik dan lancar...

pastu nk kemas beg mekap pun x terkemas2 lagi, beg mekap sy tu dah mcm hape...nie nak tambah lagi barang mekap nie MAC buat sale plak hari jumaat, tp sy x dapat g...maklum lah office hour kan so sy kirim jer kat kawan saya tuu, jarang MAC wat sale...so dia wat sale nie jgn lepaskan peluang...tapi sy beli ckit2 jer x der lah nk spend duit smpai beribu utk itu aje kan, banyak lagi nk guna duit...

sebenarnya nampak mcm kecil jer kan benda2 yg kite nk wat tu tapi ce bayangkan hari isnin sampai jumaat lepas balik keje mmg sy akan luangkan masa sepenuhnya ngan anak, time weekend plak x menentu kdg2 g buka booth, kdg2 g mekap org... dah x leh nk kemas so ada waktu ckit2 tulah digunakan utk basuh baju, kemas rumah, kemas bilik, hntar kete kt car wash dll...nak2 sekarang nie rumah mak abah sy tengah renovate dapur x da u olls hari2 kene makan luar smpai dah naik jemu dah makan tomyam, chicken chop dll tuu...dah x tau nk pilih dah...huhuhu

tapi apa2 pun sy seronok melalui kehidupan yg mcm nie, sbb tu sy selalu kata kat husband sy...sy nie keje 7 hari seminggu...hahahha...sbb tu kdg2 rasa mcm nk ambek cuti lame2 pastu nk rest...tapi memandangkan keje mcm sy nie nk kene ada depan mata bos mmg payah ckit nk cuti lame2...cuti lame2 pun hati fikir ofis x guna gak kan...huhuhu...cuti saya ada lagi 33 hari u ollls...x perlah simpan cuti utk raya nie pastu lebih masuk GCR jerlah...GCR baru ada 5 hari...ambek ko, yerlah dulu2 time pregnant awal2 tu selalu gak la ambek cuti, pastu time nk kawen dulu tu kan ambek cuti lame kan...tu yg cuti x banyak mana, sekarang nie jer nk start kumpul cuti balik...bos sy nk cuti leh x...ala sy kalau x de kat ofis pun x per kan sy x penting mana pun...huhuh...(sedey) kang nangis kang...

ok lah ape2 pun dalam hidup nie kite kene kuat, kene sabar, jjgn dengki ngan org...jgn kedekut, jgn mulut laser (bertempat kalau nk laser pun)...yg penting solat jgn tinggal (walaupun sy x perfect tp sy cuba jadi yg terbaik dan cuba jaga solat sebaik mungkin)...AMIN

terima kasih kerana sudi membaca entry ini...

same tak muka diaorg...

Assalamualaikum...

sebenarnya dah lame nk tulis entry pasal nie tapi bese r dgn pc slownya plus busy lagi bila duk kat ofis nie...huhuhu...so di kesempatan ini (cewah...ayat x boleh tahan) mud pun tengah suam2 kuku (aduh smpai bila aku nk berperasaan mcm nie...x pernah terjadi lagi nie mud hilang smpai 5 hari)...nk bercakap ngan org pun berat jer rasa mulut nie, mmg jadi pendiam laa sekarang nie...WHY!!!!!....

ok sambung balik pasal cite tadi...ok sy nk cite pasal persamaan wajah antara manusia2 yg ada di atas muka bumi nie...saya nk jugak cari org yang sama muka ngan saya...x der lah same sebijik kan, tapi ada iras2...sebelum nie ramai jer cakap "hari tu ada jumpe muka org sama mcm awak yanie"...alaaa yeker sy pun nk tengok jugak, tapi smpai sekarang nie x berjumpa lagi...x per mungkin satu hari nnt sy akan jumpa gak kan...hehehe

so saya ada upload beberapa pic member saya yg rupa paras mereka iras2 ngan artis2 yg ada kat malaysia nie...saje jer time bosan2 tu g search gambar boleh...ekekeke...jomlah kite tengok gambar yg ada...

 ok...yg ini adalah junior sy time sekolah menengah dulu...dia nie time kat asrama mmg gila2 lah...kalau duduk ngan dia asyik la nk gelak...ada jer lawak antarabangsa yg dia buat...ekekek...sama kan muka dia ngan anita baharom...umaimah nie adalah seorang yg sangat comel+cute...suke jer tengok muke sweet2 dia tuu

 yg ini pulak kawan saya time sekolah menengah jugak...time form 3 dia niela best friend sy...nama dia syam suraya, sy panggil syam aje...same kan muka dia mcm watie elite...

haa nie lah kawan saya yang kawen ngan dany x-factor tuu...dia nie kawan sekelas sy time kat polisas dulu tapi dia x jadi secretary, dia nie adalah seorang peramugari...sy panggil dia along...dari dulu lagi sy dah bgtau kat dia muka ko nie mcm fasya sandha lah...x caye ce tengok ada persamaan kan...muka along nie kat luar sangat2 flawles ok kulit dia...dia kata aku pakai safi jer...hehehe


ok tu jer lah setakat nie, ada ramai lagi kawan2 sy yg mirip2 artis...tapi nk g copy paste gambar tu yg maleh akk...hehehe...

Terima kasih kerana sudi membaca entry ini...

Sunday, May 13, 2012

selamat hari IBu& entry kecewa...

Assalamualaikum
apa khabar sume...harap2 nye di hari isnin nie semua dalam mood yg baik2 belaka...rasanya belum terlambat utk ucapkan selamat hari ibu kepada semua para ibu, mama, mummy, mak dll...hehehe...

sungguh besar pengorbanan seorang ibu kan... walaupun kita nie dh besar panjang ibu tetap sayang kita mcm time kita masih kecil lagi...ops sy panggil ibu saya mak ok...hehehe...mak mertua plak sy panggil ibu...sy pun x ingat yg sy nie dh menjadi seorang ibu...so masa hari ibu tu sorang jer kawan sy wish kt saya selamat hari ibu...rasa mcm best la plak...heheehe...series sy mmg x sangka fikiran kawan sy tuu jauh betul smpai teringat kt kawan2 dia yg dah jadi ibu...tq suza coz ko ingat gak kt aku...hehehe...ko bila lagi tuu dengar2 ko dah ada isi...x per next year aku plak wish kat ko happy mothers day k...hehehe

ok tutup cite pasal hari ibu, nk cite plak lately nie saya rasa mcm unhappy (ada ke ayat unhappy)...x tau lah kenapa mungkin disebabkan keadaan persekitaran kot...yeke disebabkan keadaan persekitaran...ermmm...x tahu nk cakap la kan kdg2 bila kita nie terlalu jujur dalam hidup kita nie mcm diperbodohkan pun ada jugak sebenarnya, lepas beberapa kejadian apa yg boleh sy simpulkan adalah hidup manusia nie kebanyakannya adalah sangat2 HIPOKRIT ok...dan kebaikan yg org buat tu ada agenda tersendiri...x semua org baik ngan kita tu adalah IKHLAS...kadang2 tu kita nie hanya DIPERGUNAKAN utk kesenangan orang lain...huh!!!!...sangat2 terguris perasaan ok, rasa khidmat yg diberikan selama ini dipersia2 kan...erm kadang2 rasa mcm nk berhijrah utk mencari pengalaman baru, nk cari suasana baru yg lebih ikhlas...

perlukah saya melakukan penghijrahan...atau setia menanti di sini dalam keadaan yg penuh dengan HIPOKRASI...sangat2 kecewa...sekarang nie rasanya dtg keje nk senyap buat keje ape yg patut smpai time balik, blah jer...dah tawar hati rasanya nk berhuha2 mcm selalu...buat apa kalau selama nie sume keje yg disuruh buat, ganti org ke...ape ke tapi segala jasa tu mcm x dipandang jer kan...betul x...bukan nak mengungkit tapi dah HAKIKAT...mmg org yg nama Fakhriani Nur ni x dipandang pun kt sini...sbb apa...sbb org nya terlalu LURUS dan JUJUR, x reti nk menipu, x reti nk berkata TIDAK, x reti nk menolak...ishhh...time tulis entry nie pun rasa nk menitis air mata nie...entah kenapa kali nie KECEWA sy agak panjang...dari minggu lepas lagi nie...selalu nya kalau sy marah sekali pun 15 minit dh ok balik...nie dah lebih 5 hari nie...mmg DALAM luka kali nie...

rasa mcm nk mintak tukar ke Makmal Forensik jer, lagipun dekat jer ngan rumah...biar lah x dapat elaun PA pun x perla...x payah nk fikir2 jem ker apa ker...lagipun mmg nk beli rumah kat area langat pun...senang keje dekat ngan rumah...tp tulah...setiap keputusan yg nk dibuat tuu mmg kene fikirkan impak di masa hadapan...kene fikir jauh...jgn disebabkan hati yg luka nk buat keputusan melulu...kene bertindak secara RASIONAL...saya fikir satu jer...setiap kejadian pasti ada HIKMAH nya...saya harap Allah akan memberi saya kekuatan untuk menghadapi situasi2 seperti ini ... dan saya yakin pasti Allah merancang sesuatu yg lebih BAIK utk saya di masa akan datang...Wallahualam...

Tuesday, May 8, 2012

Mekap oh Mekap

Assalamualaikum...

apa khabar semua...harap my readers semuanya dalam keadaan baik2 hokey...erm rasanya dah lama sy x update pic2 hasil andaman sy kan...asyik upload pasal booth jer kan...ekekeke...bukan apa sebenarnya x sempat, alah alasan jer tuu sebenarnya internet kt ofis slow...kt umah x dapat nk tumpu perhatian utk tulis blog ok...harap faham...hehehe

so utk beberapa bulan dan beberapa minggu lepas sy dah makeup beberapa org dan saya pun dah tambah ilmu di dada nie dgn gigih sy naik ke subang (eleh mcm lah jauh sangat subang tu kan, dlm KL gak)...dan menuntut ilmu dengan seorang mak andam yg mmg superb hasil tangannya...sape lagi kalau bukan Suhana Sulaiman lah...before nie basic sy dh g kelas ngan best friend sy so utk mengasah lagi hasil kerja sy, sy gigih kan jugak g personal kelas ngan Suhana Sulaiman...kalau u olls tengok hasil kerja dia, uhhhh sangat2 malatops ok...saya sangat2 berpuas hati g kelas ngan suhana sulaiman...banyak lagi perkara dan teknik2 baru yg sy pelajari dari dia...harap2 sy boleh jadi mcm dia satu hari nnt...I.Allah...AMIN...

so...jom lah kite layan pic2 hasil dari solekan saya...sy upload kan pic yg paling latest dituruti dgn yg sebelum2 nya...sape2 nk komen boleh la bg komen yg membina yer...boleh la sy perbaiki dr masa ke masa...tenkiuuu


 ok u ollss...ni adalah pic yg paling2 latest hasil sentuhan sy...cewah, baru lagi nie ahad lepas...hope aida puas hati dgn hasil akk yer...len kali leh booked lagi...hehehe

nie adalah bakal adik ipar sy, dia suh sy mekap time dia kawen ngan adik sy nnt...camane akk nk mekap akk org penting time majlis kenduri nnt...adoiiii

 Ini adalah sentuhan pertama sy setelah menghadiri personal kelas ngan suhana sulaiman...untung dia nie brg2 yg sy guna utk dia suma brand new form MAC lagi tew...ahakssss...

 yg ini adalah member sy yana...pic nie leh kata dh lama gak la...ada la dua tiga bulan lepas kot...suka sangat makeup muka yana nie sbb buat ape2 jer senang terbentuk...time nie muka yana sebijik datin ziela jalil u ollsss..sangat2 malatops muka dia...hehehe

 yg ini sy g mekap dia pagi2 lagi...sbb majlis dia start kul 11...tp uolss sy nk cita sangat mencabar mekap dia, sbb muka dia mmg dah cantek so...ishhh susah la nk cita...x mekap pun dh cantek tau...huhuhu


Nie adalah saat2 manis time g personal kelas ngan suhana...dapat sijil u olss sangat2 suka...dah lama admire dia, nak tau sy pm dia dr bulan januari sampai bulan april baru dapat g kelas dia...punya lah busy nya dia...sangat suka ok...thanks suhana sbb dh bagi akk banyak tips2 dan rahsia air tangan awk...hehehe...harap leh jadi mcm awk one day...AMIN...

utk sebarang pertanyaan dan tempahan leh call direct 
017-6716831 atau pm sy nie fb Fakhriani Nur


terima kasih kerana sudi membaca entry ini...


Monday, April 30, 2012

Open Booth in Plaza Alam Central Shah Alam

Assalamualaikum...hye reader...
apa khabar awk2 sume...agak lame la kan sy x menghupdate blog nie...bese alasan yg sama BUSY memanjang...ntah ape2 kan...ekekeke...

ok nak cite weekend lepas kami ada buka booth di Plaza Alam Sentral Shah Alam...before nie kami ada juga buka booth di putrajaya...cuma malas nk cite jer sbb x sempat...adoiii...kami buka booth selama dua hari jer pun, nnt upcoming akan banyak lagi tempat yg kami akan masuk, weekend nie booth KOLEKSI MEKAP ARTIS akan berada di Universiti Malaysia Pahang (UMP) selama 5 hari ok...start rabu sampailah ahad...tapi sy maybe x iku sama disebabkan beberapa masalah yg tidak dielakkan...dan mungkin juga sy akan buka booth di putarajaya minggu nie...just nk tunggu confirmation dr pihak penganjur jer nie...huhuhu...very the busy sangat...pack ok bulan nie...

so kat plaza alam sentral tidak lah terlalu ramai crowdnya...mungkin juga disebabkan perhimpunan BERSIH org x brapa nk kluar kot...cis menyusahakan org jer kan...tapi sy rasa tempat tu mmg x ramai org datang kot...tapi Alhamdulillah kedua2 hari tu kami still ada sale...rezeki kami...so kpd kawan2 yg nk beli barang2 mekap boleh la contact2 sy yer...atau pun jadilah follower kami di www.themakeupcollection.blogspot.com...kami juga ada facebook dan boleh jadi friend kami di Koleksi Mekap Artis...hope awk2 sume sudi lah support bisness sy ok...doakan kejayaan sy di dalam bisness ini...oppsss lupe plak kpd sesape yg nk booking utk mekap tunang, nikah, sanding, dinner, photoshoot dll boleh hubungi saya  di talian 017-6716831 (yanie) dan boleh juga pm sy di facebook Fakhriani Nur...tempahan masih dibuka bagi bulan 5 (tengok pd tarikh) dan bulan 6...

 ini lah dia booth kecil Koleksi Mekap Artis...hehehe...first day...

second day...kami tukar ckit susun aturnya...hehehe

sebarang pertanyaan boleh call, sms, whatsapp atau pm me ok...
terima kasih kerana membaca entry ini....

Monday, April 23, 2012

bukan senang jadi MUA.....

Assalamualaikum...

lamanya tidak ku update blog kecil ku ini...hehehe...sorry la kpd blog reader sy (ada ker)...sy mmg x sempat nk tulis2 dlm blog nie sbb nyer intenet kt ofis nie sangat la slow...kalau kt rumah plak x der feel la nk blogging2 nie...kat umah feel ngan anak jer...hehehe

rasanya dah lama sy x cite pasal service mekap sy...ye kawan2 smua sy sekarang adalah freelance MUA...dan sepanjang saya jadi MUA nie dh banyak rasanya kerenah2 customer yg sy hadapi...tapi Alhamdulillah semuanya dapat saya tempuhi walaupun ada kalanya pahit utk ditelan...aduhhhh...ekekeke...

kt cni sy nk tegaskan bukan senang nk jadi MUA nie sebenarnya, x semudah yg disangka yer...mmg nmpak mcm senang jer kan...tapi x semudah yg meniti di bibir kita nie...before nie pun sy nmpak my best friend mcm senang jer g mekapkan org then dapat duit...TAPI...setelah sy melalui sendiri baru lah saya tahu mcm mana kesusahan, kepayahan jadi mak andam nie...kdg2 DUIT tu rase mcm x berbaloi jer...betul, ini adalah hakikat yg sebenar...bukan sy bercerita utk menakutkan sesape tau...its come from my experiance...kalau salah ejaan wat2 x nampak erk...hehehehe....

sebenarnya kita kena juga berkira dari segi tenaga, barang yg kita gunakan dll...sebelum nie mmg sy x kisah tentang harga, tapi selepas sy diceramah dan diberi nasihat oleh seseorang sy banyak belajar mengenai pengurusan kewangan yg betul...sbb tu kalau korang tengok ada MUA yg ambek smpai rm150 keatas utk dinner shj...bukan apa kemungkinan barang2 yg digunakan adalah yg mahal dan berkualiti.  so jgn lah anda kata org tu charge mahal dan sebagainya...mcm sy pun before nie ambek murah2 jer...tp sekarang sy dah ada harga tetap utk setiap majlis kerana setiap majlis itu bermacam2 teknik dan bahan yg digunakan.

Selain itu saya ada PANTANG LARANG time mekapkan org...jangan sesekali ada CERMIN di depan anda ketika dimekapkan...sy dah banyak kali mekapkan org depan cermin, hasilnya akan menyakitkan hati sy juga...so kpd awk2 sume yg nk book sy, sy minta jasa baik anda jgn lah dok tengok cermin yer...x kisah lah kalau dgn sy atau MUA lain, mesti diaorg pun x kan suka kalau u olls sume asyik dok pandang cermin jer...sakit hati woo...then nasihat sy kalau kite dah book mak andam tu serah jerlah kt dia apa pun dia nk wat ngan muka kita...jgn lah dok demand nk mcm2...pening kepala mak andam u ollss silap2 hari bulan ada yg kena tinggal mcm tu saja sbb banyak sangat mulut nak itu nak ini...sebagai mak andam mestilah depa akan wat yg terbaik utk muka u olls sume...dont worry kay, Mak andam ni selalu nya mmg dh berpengalaman so jgn lah kita yg x ada apa pengalaman nie nk komplain sana sini...mcm sy dulu, mak andam sy sayang sy tau sbb sy senyap jer pastu sy nk tengok cermin bila dah betul2 siap...mmg la time dia buh muka kita fondation tuu mcm tepung gomak, tapi bila siap nnt baru la cantek...nie mata lum bubuh eyeshadow, muka x shading lagi dah sibuk ckp itu ini...tekanan tau x...huhuhu...

ok la itu adalah serba sedikit penceritaan sy tentang dunia MUA nie...ianya bukanlah semudah yang disangkakan, tapi sy sebenarnya suka pengalaman2 sebegini sbb ianya akan membuatkan sy lebih kuat utk berhadapan ngan org2 lain lepas nie...Alhamdulillah saya sudah semakin dikenali dan ramai jugak yg dh book utk beberapa majlis yg akan diadakan sepanjang tahun ini...Semoga rezeki saya sentiasa bertambah dalam bidang nie...dan semoga saya lebih maju di masa akan datang...I.Allah...AMIN....
tq kpd sume yg x henti2 bagi support utk saya selama ini...luv u olsss....

terima kasih kerana sudi membaca entry ini...

Tuesday, April 3, 2012

geram lak aiii ati aku...

owhhh NOOOO...sy sakit hati sekarang ngan seseorang...huh tatau nk bgtau mcm mana...geramnyer, sebenarnya manusia nie hati banyak x ikhlas bila berkawan kan, time susah KO CARI AKU KAN...time ko sudah senang time AKU SUSAH ko x leh tolong pun...cnfirm lah ko x leh tolong...org lain plak yg beria2 TOLONG AKU tapi ko sebagai kawan aku yg agak baik gak la wat dono jer kan...mmg aku x harap kt ko lagi lah...ko nie mmg jenis lepaskan diri ko sorang jer...ko baik ngan orang utk kepentingan diri ko jer ramai jer dh ckp mcm tu tp aku jer degil nk kawan ngan ko...eh lantak ko lah yg penting aku dh lepaskan kemarahan aku kt BLOG nie...eee geram betul lah...selama nie aku pendam jer ngan perangai ko yg mcm x reti nk respect x reti nk hormat yg lebih tua dari kau...

biar lah x der kengkawan pun, malas aku nk fikir lagi dah...kalau ko ada masalah ker nk mintak tolong ker lantak ko lah...dari aku ikhlas jadi x ikhlas dah nie ha...adoiiiiiiii....eeeee geramnyerrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!

huhhhh legaaaaaa!!!!!...ekekke...kalau nk tau itulah luahan hati org yg tengah marah, pastu bile dah lepas sume lega sesangat...ekekekeke....

terima kasih kerana sudi membaca entry ini...

Monday, April 2, 2012

bestnyer diraikan...

Assalamualaikum...
hrmmm saje jer nk share...sempena secretaries week nie kan bos sy telah berbesar hati utk meraikan kami dengan memberikan tiket utk kami PA2 di Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman ke Secretaries Week Special bersama Jamal Abdillah...mmg terbaek la kan, Jamal Abdillah tuu...pegawai sy bgtau kalau dengar die nyanyi mmg boleh leka dan terbuai2 lah...huh first time tu diraikan setelah 5 tahun bekerja sebagai setiausaha baru tahun nie...tahun 2012 diraikan...bestnyer rasa...
pemandu bos cite, time dier bawak bos then lalu kt PWTC tu ada tergantung poster jamal utk secretaries week so terus bos cakap kt pemandu dier nk arrange kan secretary2 kt JSJ nie utk g ke PWTC tengok jamal...ekekeke...so kami pun booking la dua meja utk 20 orang PA di dalam JSJ nie...seb baek ade lagi table u ollsss...mmg rezeki kami laa nk tengok jamal...hehehe...satu meja tu rm3000++ tau...itu yg medium paling mahal satu meja rm5000++...kire ok la kan...kalau sendiri2 berfikir gak la nk g tuu...huhuhu...
nnt artis jemputan jamal adalah Isma AF...ala isma yg akk tomok tuu...sy pun suke gak ngan dier, best suara dier...so mcm x sabar lah nak g...



Ini bukan lah tiketnyer, ini hanya poster kecik jer...hehehe, tengok poster kecik nie pun mcm eee bestnyerrr...hehehe

bile bos wat mcm nie terasa sangat2 dihargai...act bos ys adalah second bos kt cni so tadi dier dh tegur sy n wish happy secretaries week...dier kata patutlah comeyyy molek ari nie...(org kelantan)...hehehe...sukenyerrrr...

utk hari nie sy pilih utk pakai long dress, x nak lah pakai baju kurung ker kebaya atau kurung moden, hari2 pun dh pakai baju yg sama kan, so hari nie sy pakai dress...tapi kelakar lah pegawai sy yg sorang tu kata kasut tu carik lain...adoiii...sy pakai dress caler hitam tapi pakal weges caler coklat cair...boleh...hahaha...main belasah jer, so ade akk kt cni bg pinjam kasut dier...ekekeke...kelakar la plak rasanya...ok lah nnt sy update lagi cite dari PWTC erk...hehehe...tenkiuuuu dato' (big bosss)...hehehe...


terima kasih kerana sudi membaca entry ini...

EntrY pasal Anak Bujang SaYa.....

Assalamualaikum...
sebenarnya entry nie dh lama sy tulis tapi simpan jer dalam draft...hehehe...so hari nie sy post jerla...entry dh lame pown...ekekeke.....
saje je nk cite pasal checkup adam hari tuu...act adam dah setahun sembilan bulan, apela sy nie sebagai ibu sy pun x kira anak sy tu dh setahun sembilan bulan rupenye, cepatnya masa berlalu...rase mcm baru semalam jer bersalin kot...ekeke...
so semalam g klinik dalam kul 3 lebih sbb malas la nk g awal2 nnt mesti ramai...so ambik sweet time sendiri ler...first skali timbang dulu, yg kelakarnya nurse tu kate x perla kak kite timbang kat cni jer (timbang tempat ibu2 mengandung tuu) kalau nk ikutkan adam kene timbang kt tempat beby tu sbb belum 2 tahun lagi...rupe2 nyer nurse tu duk aim adam dier ingat adam dh 2 tahun...laaa...adam sekarang dah 13.2 kg ok, patutla rase nk patah pinggang ibu nie dukung adam...mak aiii...so nurse tu ajak masuk dalam bilik, dier kate kak jom kite borak2 ckit...so masuk dalam bilik rawatan dier tu dier tanye la adam dh boleh faham ape yg kite cakap ker belum...erm...mmg terlebih faham la kan, pastu dier tanye lagi adam dah reti bercakap belum, so sy kata dier dh pandai cakap ckit2 dah...paling dier pandai cakap adalah...nak eskem...adoii aii sesape yg janji ngan dier nk bg aiskrim jaga2 la ok, aiskrim lalu mesti dier tuntut...CONFIRM...muahahaha...
pastu nurse tu tanye lagi apa yg adam pandai cakap...adakah dier dh pandai panggil ayah, ibu dll...so sy jwbla wat masa nie ayah tu mmg fasih sangat tp ibu tu dier tukar jadi mama...so x lame dlm seminggu lepas tu adam dh boleh panggil ibu, nenek and atuk...hallamak tau x sebelum nie perkataan atuk tu la yg dier payah sangat nk sebut...ALhamduliillah atas perkembangan tuu now dier dah makin senang utk menyebut perkataan2 lain...dulu kalau nmpak kenderaan besar asyikla sebut bas sekarang nie dh tau beza owi (lori), car, motor n jip...kelakar laa kalau tengok adam, nk marah pun x jadi walaupun kelasakannya x dapat dipertikaikan lagi...muahahha...
ari tu dh g survey2 kan hadiah utk bday adam...harap2 nyer adam suke la dapat hadiah dr ayah ngan ibu yer...
plannyer bday adam kali nie x der la nk wat kenduri mcm mase dier setahun dulu tuu...ingat nyer nk wat simple2 jer, tapi belum ade plan yg betul2 lagi...tapi dh fikirkan ape yg nk dibeli utk bagi kat adam...hehehe...

sekarang nie kalau balik keje tu adam bukan main riang hati nmpak ibu dier smpai...kt pintu lagi dier dh melonjak2, masuk jer rumah di peluk nya kaki sy nie kuat2...kalau ayah die balik pun mcm tu jugak...seronok sangat rasanya...biar lah penat mcm mana pun bila tengok gelagat anak mesti hilang penat hilang sakit hati hilang lah sumenyer...hehehe...
sy harap sangat sy dan suami dapat menjadi ibu dan ayah yg bijak dalam mendidik anak...nk jadi perfect tuu mmg lah payah kan tapi sy sentiasa mencuba utk jadi yang terbaik utk keluarga...biasalah setiap manusia tu ada kelebihan dan kekurangan masing2, jadi sama2 lah kita perbaiki kelemahan diri sendiri sebelum menilai kelemahan diri orang lain...Sesungguhnya Allah itu adil terhadap hamba2 nya...


 Time nie kat rumah  nenek cheras dier (hubby side), gambar nie pakcu dier yg shoot...time nie nenek dier nk bawak g pasar malam, time tu hari mcm nk hujan so nenek dier bagi lah dier payung kecik nie satu, tu yg seronok dier pegang...hehehe...


 Time nie kat gambang...kt swimming pool hotel jer...punyer la dier seronok...pastu keesokan harinya baru la bawak dier g gambang waterpark tuu...bukan main seronok dier dapat main air...hehehe

Time nie kat econsave, saje jer ibu dier yg gatal2 suh adam pegang bear tuu...pastu adam baik punye landing dier mcm suke sangat lentokkan kpala dier kat  bear tuu...tu yg terus snap tuu...hehehe


IBU SAYANGGGGGG ADAM...MMUAHHHHHH.....

terima kasih kerana sudi membaca entry ini...

Monday, March 19, 2012

Nak promote my new fb and blogshop...

Assalamualaikum...hrmmm sungguh lama blog ini tidak diupdate oleh tuan punya badan...huhuhu...sowwy la sy sangat2 la busy banyak benda yg nk dikejarkan smpai blog pun x rajin nak buka...hope so keje sy dapat selesai dalam minggu nie...bosan la banyak nye keje tertunggak...bertimbun2 jadinye...waaaa...
sy yakin minggu nie dapat settlekan sume keje tertunggakkk...yakin boleh ok...hehehe

act sy nk ajak awk2 sume cuci2 mata kt blog mekap sy, mmg dah lama cita2 sy nk ada bisness sendiri dan Alhamdulillah sy sudah mencapainya, walaupun tidah seratus peratus tapi sy tetap akan meneruskan perniagaan yg sy impikan selama ini...I.Allah ada rezeki sy nk buka kedai pulak...tapi biasa la setiap permulaan itu mmg kita kena lalui keperitan kan, tapi sy akan tetap meneruskan usaha dan cita2 sy agar ianya tetap berterusan...okeyyy dah melalut plak dah...dah mcm sesi meluahkan perasaan pun ada jugak kan...ekekke...

jom kite view blog nie www.themakeupcollection.blogspot.com...haa kat cni ada pelbagai koleksi mekap yang cantik2 dan ditawarkan dengan harga yg berpatutan tau...then jgn lupe add fb sy iaitu Koleksi Mekap Artis...ape2 jer nk order ke nk tanye ker pm jer direct...sy akan reply msg anda ASAP...

ok awk2 sume jgn lupe tau jengok2 lah blogshop dan fb terbaru sy...enjoy shopping with us...

terima kasih kerana sudi membaca entry ini...

Sunday, March 4, 2012

dah lame x update blog...

Assalamualaikum...
wow lamenye x update blog kecil sy nie...sungguh lama, selalunye ada lah jugak sy menconteng2 blog nie...tpo lately nie mmg x sentuh ok...uhhh...busy sungguh sy nie...tapi x perla kebusyan sy tu berbaloi2...ALhamdulillah satu persatu perkara berjalan dengan baik dan lancar...segalanya dipermudahkan oleh Allah...

act sy nak cite ckit ingat x pasal produk kesihatan yg sy dok amalkan sekarang...erm...byoung namanya, sy rasa ramai yg dah familiar ngan byoung kan...so apa yg boleh sy katakan byoung sangat2 bagus utk membaik pulih kesihatan dalaman kita terutamanya perempuan yg telah pun melahirkan...sangat2 baik, kesan terdekat yang paling2 ketara terhadap diri saya ialah penyakit resdung sy...sebelum nie x pernah pun tapi berjangkit ngan husband...lepas berjangkit bukan dia yg teruk tapi sy lagi teruk menerima akibatnya...setiap pagi mmg sy akan kena, dalam seminggu 3-4 hari mesti selsema bertandang...dah x tau nk wat mcm mana, stock ubat mmg hari2 kena ada dalam hbeg, kat laci ofis mmg kene standby...stresss sangat ok kena resdung...huhuhu...ehh2 dok cite pasal resdung pulak...ok dengan gembiranya sy nak bagitau dah sebbulan lebih TIADA RESDUNG, TIADA SELSEMA datang bertandang ok...sampaikan member ofis tegur, mak sy pun tegur jugak...itulah penangan byoung yg paling ketara dalam diri saya nie...selain drpd itu, berat badan sy juga semakin berkurang...baju2 terutamanya baju kurung moden mmg dah longgar dah...

sy menulis nie bukan la nk promote nk jual barang just nk share ape yg sy rasa, sbb nya pada pendapat saya semua perempuan wajib minum byoung nie...haa tengok tuu wajib ok, sbb ianya amat2 berkesan...sy dah cuba anda bila lagi...hehehe...

ok lah tutup cite pasal byoung nk cite plak pasal sy nyer job mekap...act sy nie banyak dah mekapkan org tp x terupload lagi pic nyer, mcm2 lagi plan dalam kepala nie tp still lagi x dijalankan...adoiiii...ok lah nk share pic terbaru makeover dr sy...jom tengok...

ini adalah yg terpaling latest...baru jer sabtu lepas...sowwy la yer nie gune camera phone jer mmg x brape clear....yg ini makeup matte...nampak mcm natural kan...hehehe...

yg ini adalah makeup utk dinner...kalau dinner mmg heavy ckit makeup nya...

kpd sesape yg nak mekap utk dinner, bertunang, nikah, sanding dan lain2 majlis boleh la menghubungi saya yer...jgn risau harga boleh runding...

terima kasih kerana sudi membaca entry ini...

Monday, February 20, 2012

MAKANAN KEGEMARAN RASULULAH S.A.W

MAKANAN KEGEMARAN RASULULAH S.A.W


1. Barli – Bagus untuk demam jika dibuat sup.
2. Kurma – Nabi berkata rumah yang tidak mempunyai kurma adalah sepert
rumah yang tidak ada makanan.
3. Buah Tin – Buah dari syurga. Boleh mengubati buasir.
4. Anggur – Nabi suka buah anggur. Ia membersihkan darah, menguatkan buah pinggang, membersihkan perut
5. Madu – Ia adalah makanan segala makanan, minuman segala minuman, ubat segala ubat. Mengubati cirit birit jika dibancuh dengan air panas, membuka selera, menguatkan perut, membuang kahak. Elok diminun waktu pagi dengan air suam.
6. Tembikai (Segala Jenis) – Nabi berkata wanita mengandung tidak akan gagal melahirkan anak yang baik dari segi karater dan wajahnya.]
 
7. Susu – Nabi berkata susu baik untuk membuang panas badan seperti tangan membuang peluh dari dahi. Menguatkan belakang, memperbaiki otak memperbaharui pandangan mata, membuang
kelupaan.
8. Cendawan – Baik untuk mata, perancang keluarga.
9. Minyak Zaitun – Rawatan kulit dan rambut. Melambatkan penuaan, merawat radang perut.
10. Delima – Membersihkan tubuh dari syaitan & bisikan syaitan selama 40 hari.
11. Cuka – Nabi selalu meminum dengan minyak zaitun (Trend yang popular di restoran Itali)
12. Air – Minuman terbaik. Jika dahaga hendaklah disedut perlahan-lahan.
Jangan diteguk. Mudah mendapat sakit pada hati.
 
 
Jom kite amalkan...
terima kasih kerana sudi membaca entry ini...

entry roJak...ekeke...

Assalamualaikum...
erm sangat lame x update blog...mengalahkan pm sibuknya saya nie...bukan apa last week sibuk menguruskan sesuatu yg agak penting jugak laa...
act minggu lepas dalam kesibukan tuu sy sempat jugak balik kpg, bukan ape wan sy x brapa sihat sangat so sy curi jugak masa halfday time hari jumaat pastu petang balik kpg then sabtu malam balik KL semula sbb sy ada majlis pada hari ahad pagi...mase balik kpg tu sy balik bertiga jer, sy yg drive pastu bawak mak ngan adam skali...mr. hubby kene keje hari sabtu so x perla sy jer yg balik nak wat mcm mane kn dh keje, kalau nk tunggu dia mmg x bergerak la kita nie, nasib baik la sy nie independent ckit so boleh la bergerak ke mana2 sensorang, tengok time la kalau perlu ada suami di sisi mmg wajib ada la kan...tp x kan la sentiasa nk berkepit payah laa...hehehe...pendapat masing2...
act sy ade belikan susu utk wan sy tuu, nama susu tu origrow...sangat elok dan better lagi dr anlene kot...hehehe, susunya sangat halus dan harum, geram jer rase nk minum tp sorry sy bukan penggemar susu...huhuhu...tp utk tambah susu sy just minum soya jer, ala air soya kotak yg jual kt kedai tu, pastu kadang2 sy suke yougort...(betul ke x ejaan tu)...eh melalut lak...
kat kpg still ada lagi buah manggis tp disebabkan hujan sepanjang hari x dapat la nk ambek, x perla hari tu dh makan banyak dah buah manggis, owh adam sangat ADDICT dgn manggis ok...sangat2...anak sy mmg banyak ikut perangai sy, sangat suka makan ais, sangat suka makan buah...sangat suka makan ayam...hehehe...ha tengok melalut lagi...adoiii...
ok sesape yg nk order susu origrow tu leh la pm2 sy yer...pm jer kt fb tengokkt sidebar tu ade fb sy so jemput2 la add sy yer, susu tu ade jugak utk beby tp sy x try lagi sbb adam still susu badan and sy plus ngan Isomil...susu origrow sangat2 elok utk org tua, nnt sy nk bagi mak sy minum jugak, tapi mak sy belum tua tau...hehehe...saje jer nk bagi dah la penat jaga adam kan...
act la kan tangan sy nie sangat GATAL nk mekapkan org ok, rase nye sy dh lame gile x mekapkan org sbb sibuk duk wat benda lain...sekarang sy nk tumpukan perhatian semula kat mekap job sy...kesian g belajar penat2 tapi duk wat benda lain kan...huhuhu...act sy dh dapat tempahan utk bulan 5 dan 6 then bulan 4 nie ada event jugak...bese r org kawen banyak time cuti sekolah kan...hehehe...ade rezeki sy nk open kelas mekap plak...suke ajar org, hari tu sy dah wat personal mekap kelas kat pegawai sy...tapi free jer saje suke2...kalau sy wat kelas pun nk wat murah2 jer...nk curahkan ilmu kan yg penting dalam hati kena IKHLAS...jgn pk DUIT semata2...x baik...huhuhu...

ok la nak sambung keje nnt nk update lagi...hehehe

terima kasih kerana membaca entry ini...

Wednesday, February 15, 2012

nak cite ckit pasal kesihatan dalaman...

Assalamualaikum...
erm ari nie rase x brape sihat la...act dari semalam lagi tekak perit kepala pun mcm sakit2 jer...bukan apa sy rasa ini adalah kesan daripada pengambilan Byoung terhadap saya...mungkin ini adalah tindak balas positif kerana badan saya nie tidak dijaga kecantikan dalamannya...bayangkan sy nie adalah seorang yang sangat aktif...kalau di sekolah sebut jer aktiviti apa sume saya masuk dari berolahraga sampai la berzanji, bernasyid dll...so dari zaman sekolah rendah naik sekolah menengah pastu masuk zaman poli sy mmg aktif...cuma kt poli sy tak xpose sangat...hehehe

so masuk pula alam pekerjaan  sy still aktif dgn pelbagai aktiviti...sampaila sy kahwin dan mengandung...SO nie sy nk cite pasal time sy mengandung pun still aktif...sangat2 aktif ok smpaikan usia kandungan nk masuk 8 bulan dgn perut memboyot tu sy masuk stadium tengok bola...smpaikan penyokong sume cakap  "  bagi laluan...bagi laluan...hehehe, masa kandungan berusia dlm 6 bulan mcm tu sy boleh angkut limau cina tu sekotak yg saiz besar ok...haa ce bayangkan camner tu...

dah tu time bersalin plak anak kluar 4kg...org kata kalau bersalin anak lelaki urat putus dua kan...kalau anak perempuan urat putus satu jer...ce bayangkan cam ner sy meneran, lepas tu dalam pantang plak x reti duduk diam dgn stokin x pakai pastu minum air sejuk lagi mmg x berjaga la dalaman saya nie...smpai la anak sy nak masuk 2 tahun nie baru la terbuka mata utk memperbaiki enjin dalaman sy nie...

sy nk share ckit kat cni sekarang sy ambil satu program iaitu BADAN SIHAT IDAMAN...sy mengamalkan minum BYOUNG utk kesihatan dalam dan SS Solution untuk membantu mengurangkan berat badan...nnt sy akan bercerita lebih lanjut mengenai dua produk yg sangat memberi kesan kpd diri sy setakat ini...nntkan di entry berikutnya yer...cukup sy memperkenal kan nama produk jer dulu...hehehe

terima kasih kerana sudi membaca entry ini

Monday, February 13, 2012

sukenye dapat present...

rasanya hari nie heppy sangat...act bukan hari nie la, happy smalam x habes lagi sebenarnya...bukan apa walaupun dh 2 hari berlalu still ada org ingat lagi bday sy tau, first makcik kesayangan sy yg jaga sy time kecik2 smpai la sy dh tua bangka nie pun die jaga saya dari banyak segi...huhuhu...ok makcik sy ajak sy kuar...act dh banyak kali dia ajak teman dia beli baju, bukan apa mmg setiap kali dia nk shopping baju ke hbeg ke ape ke mmg dia akan ajak saya ok ... WAJIB...sbb dia nk suh sy pilihkan benda2 tu sume...boleh...hehehe...so semalam g jakel ingatkan nk beli sepasang sekali hambek terbeli smpai 4 pasang, nak2 bile naik kt tingkat 1 jakel tu sume kain berkualiti dgn harga yg berpatutan...ish sy pun tergoda gak tp utk beli kain nie sume bajet bulan depan la, sy beli sepasang je semalam...terbeli ok...lepas dapat barang sume makcik sy seboleh2 nk ajak makan jugak, bukan apa sy nie still kenyang sbb minum SS Solution (later kite cite pasal SS solution erk)...so sy mmg x nak menghampakan makcik tu sy pun ikut jugak g makan...so lepas2 makan barula sy tau dia nk belanja sempena hari lahir sy sabtu lepas, sabtu lepas sy mmg x dapat nk teman makcik sy sbb sy ada hal lain, kalau ikutkan sabtu lepas lagi dier dah call2 ajak kuar...hehehe...x perla semalam dah lepas sume hutang dah, dh teman beli kain sume...hehehe

ok tu satu cite, pastu smpai plak rumah sy suke sbb baju burbery sy dah smpai...cantek sangat ok kain die best nye nnt leh order lagi ngan member sy tuu...pastu mak cakap tadi kaklong farrah hantar barang (kak long farrah tu cousin sy, sepupu sebelah abah sy)...so sy pun ngan xcited terus jer cari bungkusan tuu...bile dah jumpe xcited gile nk buka hbeg yg sy beli ngan dia, tapi yang terlebih xcited nyer tengok2 kat dalam paper beg tu ada lagi satu bungkusan hadiah yg tulis happy bday...hallamak aku dapat bday present lagi laa...syiok gile perasaan nie sedih pun ada jugak sbb terharu ada jugak org ingat bday aku...hehehe...lepas tu terus jer call kak farrah tp x berangkat mungkin hphone kt tempat lain, so sy msg jer dier...sbb teruja sangat kan dapat present...hehehe...so ce teka saya dapat ape...jeng jeng jeng...sy dapat hbeg jugak...hbeg tu comel sangat, so semalam saya dapat dua hbeg...hehehe...bertambah la koleksi hbeg sy...sangat2 suke ok, comel...

pastu nk cite pasal hbeg yg sy beli ngan cousin sy tu...bukan nk laku kan cousin sy semata2 sbb cousin ok, tapi hbeg yg dia jual sangat2 berkualiti...first time sy tengok hbeg tu mmg sy terpikat, material nya sangat berkualiti dgn harga yg sangat berpatutan...kalau korang tengok mesti korang x kan percaya hbeg tu dijual dgn harga yg mcm itu...sangat2 PUAS HATI ok...so hari nie sy terus jer guna p ofis...so bile dh smpai ofis tu faham2 la dari jauh lagi..."aii yanie cantek nye hbeg", siap ada yg pegang smpai hntar ke bilik sy lagi tau...ha kan x caye mmg hbeg tu cantik dan berkualiti ok...so sesape yg nak beli atau berminat nk window2 dulu ker cer terjah blog nie the-shopaholic-shop.blogspot.com, jgn risau sbb meterial mmg berkualiti dan harga yg berpatutan... 

ok la nnt nk sambung cite lain plak...lagi satu kan awk2 sume sy xcited sbb berat sy dh turun 3kg...ekeke...apa rahsianya...tungguuuu...

terima kasih kerana sudi membaca entry ini...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...