Followers yg yanie sayang

Sunday, May 13, 2012

selamat hari IBu& entry kecewa...

Assalamualaikum
apa khabar sume...harap2 nye di hari isnin nie semua dalam mood yg baik2 belaka...rasanya belum terlambat utk ucapkan selamat hari ibu kepada semua para ibu, mama, mummy, mak dll...hehehe...

sungguh besar pengorbanan seorang ibu kan... walaupun kita nie dh besar panjang ibu tetap sayang kita mcm time kita masih kecil lagi...ops sy panggil ibu saya mak ok...hehehe...mak mertua plak sy panggil ibu...sy pun x ingat yg sy nie dh menjadi seorang ibu...so masa hari ibu tu sorang jer kawan sy wish kt saya selamat hari ibu...rasa mcm best la plak...heheehe...series sy mmg x sangka fikiran kawan sy tuu jauh betul smpai teringat kt kawan2 dia yg dah jadi ibu...tq suza coz ko ingat gak kt aku...hehehe...ko bila lagi tuu dengar2 ko dah ada isi...x per next year aku plak wish kat ko happy mothers day k...hehehe

ok tutup cite pasal hari ibu, nk cite plak lately nie saya rasa mcm unhappy (ada ke ayat unhappy)...x tau lah kenapa mungkin disebabkan keadaan persekitaran kot...yeke disebabkan keadaan persekitaran...ermmm...x tahu nk cakap la kan kdg2 bila kita nie terlalu jujur dalam hidup kita nie mcm diperbodohkan pun ada jugak sebenarnya, lepas beberapa kejadian apa yg boleh sy simpulkan adalah hidup manusia nie kebanyakannya adalah sangat2 HIPOKRIT ok...dan kebaikan yg org buat tu ada agenda tersendiri...x semua org baik ngan kita tu adalah IKHLAS...kadang2 tu kita nie hanya DIPERGUNAKAN utk kesenangan orang lain...huh!!!!...sangat2 terguris perasaan ok, rasa khidmat yg diberikan selama ini dipersia2 kan...erm kadang2 rasa mcm nk berhijrah utk mencari pengalaman baru, nk cari suasana baru yg lebih ikhlas...

perlukah saya melakukan penghijrahan...atau setia menanti di sini dalam keadaan yg penuh dengan HIPOKRASI...sangat2 kecewa...sekarang nie rasanya dtg keje nk senyap buat keje ape yg patut smpai time balik, blah jer...dah tawar hati rasanya nk berhuha2 mcm selalu...buat apa kalau selama nie sume keje yg disuruh buat, ganti org ke...ape ke tapi segala jasa tu mcm x dipandang jer kan...betul x...bukan nak mengungkit tapi dah HAKIKAT...mmg org yg nama Fakhriani Nur ni x dipandang pun kt sini...sbb apa...sbb org nya terlalu LURUS dan JUJUR, x reti nk menipu, x reti nk berkata TIDAK, x reti nk menolak...ishhh...time tulis entry nie pun rasa nk menitis air mata nie...entah kenapa kali nie KECEWA sy agak panjang...dari minggu lepas lagi nie...selalu nya kalau sy marah sekali pun 15 minit dh ok balik...nie dah lebih 5 hari nie...mmg DALAM luka kali nie...

rasa mcm nk mintak tukar ke Makmal Forensik jer, lagipun dekat jer ngan rumah...biar lah x dapat elaun PA pun x perla...x payah nk fikir2 jem ker apa ker...lagipun mmg nk beli rumah kat area langat pun...senang keje dekat ngan rumah...tp tulah...setiap keputusan yg nk dibuat tuu mmg kene fikirkan impak di masa hadapan...kene fikir jauh...jgn disebabkan hati yg luka nk buat keputusan melulu...kene bertindak secara RASIONAL...saya fikir satu jer...setiap kejadian pasti ada HIKMAH nya...saya harap Allah akan memberi saya kekuatan untuk menghadapi situasi2 seperti ini ... dan saya yakin pasti Allah merancang sesuatu yg lebih BAIK utk saya di masa akan datang...Wallahualam...

2 comments:

Nur Raihana Abd Rahim said...

Biasala yani..itulah kehidupan..byk org jujur tp kene igt ada jgk yg tak jujur,tikam blkg dan lain2 lagi..kesimpulannya ktia buat hal kita dah jgn campur hal org lain yg akibatnya boleh memburukkan kita..tapi yelah kan kalau environment tmpt keje tak menggembirakan kita pun tak seronok jugak nk dtg keje..sabar ye..memula mmg la..lama2 nanti lupa la tu :)

pinkyanie said...

tulah yana...rasanya ok kot lama2...hehehe...manusia nie mcm2 perangai kan...huhuhu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...