Followers yg yanie sayang

Friday, December 9, 2011

kisah beli tudung...

amboi tajuk...bukan main soping lagi yer...ala cite dier cam nie sebenarnyer niat hati asal2 nyer mmg x der terlintas langsung nk g beli tudung...act ari tu nk g beli kasut kt semua house...knp semua house bukan kt sogo atau shopping center lain erk beli kasut...haa meh cni nk bgtau kt semua house tu ada satu skedai kasut yg kasutnya sangat2 tahan, act sy mmg dh lame x pakai high heel dan sy dh lame beralih kpd wedges, al mak lumla badan plum kan payah ckit la nk pakai heel nie, nak2 kt bukit aman tu berbukit2...mmg x sesuai la nk pakai heel nie, tapi kene ade spare gak utk special function, diner ke ape kan...
ok berbalik kpd kedai kasut kt semua house tu, first time beli weges kt ctu just nk try2 jer...harga x mahal mane pun around rm 60-70, utk berlasak2 turun naek bukit, pastu nk berlari2 dlm ofis tu boleh sangat2 la kan...so first time mmg x yakin la kan sbb brand dier bese2 jer, tapi bile dh setengah tahun pakai masih ok lagi, sy nie jenis suka tukar2 so kalau dh setengah tahun still pakai benda yg sama tu agak luar biasa la tu kan, so that sy dh dapat kedai yg sesuai utk sy beli weges2 sy...pattern2 kt kedai tu pun sumenyer ok tau, yg paling penting bile pakai selesa dan tahan lasak, berpanas berhujan pun still x koyak ker, tercabut ker ape...suke sangat...so ari tu sy ajak gak member sy temankan sy g beli kasut kt semua house tuu...member sy pun pelik apahal ko nie x g sogo beli kasut (sogo adalah shopping centre yg terdekat dan terbesar from our ofis kay)...hehehe....so sy pun jawab la...kak kasut kt kedai nie tahan lasak kak...hehehe...so terus dier kate suka hati ko la...hahhaa...
ingatkan nk beli dua tapi bile fikir2 x perla len kali leh beli lagi, so dh dapat satu weges terus kuar...tengok jam awal lagi kan, so member sy kate yanie ko x nak tengok tudung ker...amboi...automatik sy kate jom la kak...kite g tengok2 tudung jap...
so sy pun g la dari satu kedai ke satu kedai, act dh lame x soping tudung sbb slalu mmg g ariani terus...makk aiii banyaknyer pattern tudung sekarang nie, mcm2 jenis ada...mmg jadi rambang mata la kan, harga pun rm20-40...x la mahal cam ariani...hempehhh...hahaha
so sy beli syria, pastu jalan lagi pastu jumpe la satu kedai nie (mcm mane la aku leh termasuk kedai nie)...pastu aku dh pilih2 tanye la harge plak...yerla mmg la x mahal mane kan, tapi still nk mintak kurang sbb tudung2 kt jalan tar tu mmg leh kurang lagi harga dier...bile aku mintak kurang jer automatik bangla hampeh tu cakap...u ariani boleh beli mahal2 lagi mau mintak kurang kaa...celaka punya bangla, pandai2 ko cakap kt aku mcm tu kan...siap kate toke ariani tu sama2 ngan dia dulu la...siap tunjuk no phone manager ariani tu (ala yg kitorang slalu mintak kurang ngan dier tuu)...eleh stakat no tel ade aku kisah ker...korang tau x ckit pun dier x nak bagi aku kurang...benci nyer aku ngan mat bangla tuu...nak x nak layankan jerla kan...
ok la korang kalau g kedai yg bangla banyak cakap kluar jer x yah beli...banyak lagi kedai org melayu yg lain...hish geram...banyak try tudung dier beli jugak la 2 helai...ikutkan hati nk kuar terus jer...sy betul2 x sedar yg sy sedang memakai tudung ariani time tuu...nyesal nyer, kalau pakai tudung lain mesti dapat kurang...mmg hampeh la bangla tuu...dah la dtg duk negara org, dier lak nk tekan2 org malaysia sendiri...sakit tul hati nie rasa...pastukan siap tanye lagi sy nie ada kad ariani ker x, pastu bile jawab ada siap ckp lagi...customer ariani kaya2...eh ko gila ke apa x kan la customer ariani jer ko label kaya...sume org pun leh beli la kat ariani tuu...bukan org kaya jer tau...so lepas beli jer terus sy jalan laju2 g kedai lain...GERAM...
pastu sy singgah kt satu kedai nie...sy mmg selalu beli tudung kt kedai adik nie...tudung dier kualiti ckit, so selain dari ariani sy mmg beli kt kedai adik nie, dier pun dh kenal so dapat la harga spesel ckit kan...heheh...adik nie pun tau sy gune ariani tp dier xderla nk tekan2 sy, siap bagi sepecial diskaun lagi tau, al maklumla regular customer...so total sy beli 5 helai tudung rm 100...ce kalau g ariani seratus dpt satu jer...mahal bebenor...cer turunkan harga ckit mesti lagi ramai org beli...kan...kan...kan...


P/S  :  sekarang nie zaman polka dot kan, baju polka dot tudung pun nk polka dot gak...hehehe

ok terima kasih kerana sudi membaca entry nie...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...