Followers yg yanie sayang

Monday, November 21, 2011

Rimau Malaya mengaummm....





Assalamualaikum...
tahniah diucapkan kepada pemain-pemain skuad harimau malaya yg telah memenangi pingat emas pada perlawanan akhir bola sepak sukan SEA 2011 di  stadium gelora bung karno (betul x spelling, main belasah jer asal ade bunyi)..semalam...sebagai salah seorang yg boleh dikatakan fanatik bola sy agak berdebar2 menyaksikan perlawanan yg boleh dikatakan sengit malam tadi...ternyata rezeki lebih memihak kepada pasukan Malaysia jua... walaupun disaksikan oleh lautan penyokong Indonesia, pasukan Malaysia tetap mampu mempamerkan permainan yg baik sekali...walaupun pengadil nampak mcm berat sebelah...betul x...betul kan...kalau dh rezeki negara kita nk menang tetap menang jugak...Alhamdulillah...

nk g ke indon jauh bebenar, so layan kt depan tv jerlah...kalau main kt malaysia sure dh smpai dah sy kt stadium...ekeke...so semalam ape yg boleh disimpulkan penjaga gol malaysia APEK aka Khairul fahmi che mat mmg patut diberi pujian sbb dia berjaya save bola hasil sepakan penalti pemain indonesia dan juga kpd kapten malaysia baddrol bakhtiar yg berjaya menjaringkan gol bg sepakan penalti     yg terakhir sekaligus melayakkan malaysia menjuarai perlawanan tersebut...(naseb baek gol ko masuk badrol, kalau x kene tunggu lagi depan TV)...hahaha...

nak puji mmg banyak la sbb dh menang kan...cume ade la ckit2 part yg menyakitkan hati bile pemain yg sape tu name dier...haa fakhri tu mmg sentap la tengok dier main, tau la dah penat tapi bagi la komitmen ckit kt pasukan...nie x, main2 jer...geram tul...seb baek la KFCM tu dapat save sebijik bola penalti...adoiii...

ok la ape2 pun tahniah buat skuad harimau Malaya...u oll guys mmg terbaek dari ladang laa...tahniah gak kpd jurulatih malaysia ong kim swee sbb berjaya menjadi jurulatih yg terbaik buat pasukan rimau nie...CONGRACULATIONS...

p/s  :  sakit hati sangat bile org2 indon nie x hormat lagu NEGARAKU...kuang ajaq betul...

terima kasih kerana membaca entry ini...

4 comments:

asyrafNAKjadiLEBIHbaik said...

mesia menang oh yeah!
fakri....aduyai...

to my blog - Acapsuur (>,<)

Alin's In D House said...

alin pon tumpang gembira. menumpang tgk sama ngan en husbend. menjerit sekali. sampai sakit tekak. mmg puas hati!

pinkyanie said...

acap...sentap hati tengko fakhri main...adui...tp x perla Malaysia dh menang kan...

Alin...seronok kan tengok Malaysia main...menang lak tuu...ALhamdulillah...

♂♀ ♥♡ n u r n a d i r a h ♂♀ ♥♡ said...

hye kak ! saya follow akak ! mana shoutmix akak ya ? hehe , follow kite balik yee . :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...