Followers yg yanie sayang

Monday, October 31, 2011

N9 Monang Laie...


Assalamualaikum...
ape khabar awk2 sume...mesti sihat kan...semangat nie nk cite...sabtu lepas sy dan family g ke stadium shah alam utk memberi semangat kpd pasukan N9 yg berjaya memasuki Final Piala Malaysia 2011...kitorang gerak dr rumah dalam kul 5 cam tu la, sbb nk kejar tempat parking n tempat duduk kan, slalu kalau g stadium sy berdua ngan cik abg jer kitorang rempit jer, kejap dh smpai pastu parking pun senang x yah nak jem2...tapi kali nie kami g dgn family kan, saje bawak adik2...kakak la kate kan...kononnyer...ekeke...
then kitorang smpai dekat kul 7 gak la faham2 la kt stadium tu dh start jem, pastu g ambek tiket kt adik sedare...kitorang dpt tiket free jer pak ngah i yg sponsor...hehehe, tiket mahal tau...nk duk grand stand pun x dapat, seb baek tempat kitorang tu best walaupun duk belakang tiang gol, tapi jadi tempat tumpuan tau...then kitorang beli ape yg patut etc baju la, trompet la, kain letak kt kepala la mcm2 lagi...seb baek baju utk anak bujang sy tu ader saiz walaupun besar ckit tapi x perla next time leh pakai lagi...sy beli t shirt jer murah rm20 yg lain2 tu beli jersey, my hubby plak x beli baju sbb dier sebenarnye fanatik selangor...hehehe...
so lepas dapat tiket sume kitorang pun duk la melangu tunggu player kuar n tunggu game start...seb baek adam x boring, dier mcm pelik jer tengok org ramai2 then bunyi bising2 kan, nie first time sy n hubby bawak adam g stadium, before nie kami g berdua jer sbb dulu dier kecik lagi...hehehe...
x lame sebelum game start menteri besar N9 Dato md hassan round n melambai2 kt sume penyokong N9, mmg bagus la kire dier menghargai setiap penyokong yg datang, jarang tau nk dapat MB yg cam nie, jgn x tau dier bagi gaji kt player N9 mahal tau, gaji kembar aidil n zaquwan jer dh rm25000 tau...nie dr sumber yg boleh dipercayai nie...kayo kan...hahaha
time game dh start mmg happening la, N9 mmg banyak menyerang...leh dikatakan 85% N9 menyerang saje,  first half still seri 0-0, masuk secend half fan N9 senyap sekejap sbb Terengganu dapat score sebijik, adui aiii...mmg sentap sekejap la kan, terengganu nie stail dier sekali serang abes...dier pulun betul, then N9 ape  lagi terus hentam n hentam smpai la dapat jaringkan gol yg pertama, tapi gol tu leh diakatan gol ntah ape2 la kan, sarbinie (golly terengganu) leh terlepas plak...adoi...then baru la penyokong N9 bersorak2 semula, pastu paling x sangka Hai-O (hairudin Omar) dapat score sebijik lagi gol kemenangan wat N9...mmg terbaek laa...kesimpulannya pergi stadium mlm tu mmg berbaloi-baloi laa...N9 memenangi Piala Malaysia 2011 mengalahkan Terengganu 2-1...terbaekkk...jom layan gambar...
 

 me n Adam...

 anakku syg...
 adam leka tengok org ramai...

 hobin jang hobin...
 budak kuat bergambar...ain n maizatul...

 ain n nina...

 3 of us..luv u darls...

 lena...

 turn ibu lak jaga adam...

 gilir2 jaga adam...ekeke

 time gol kedua N9...

 horayyyy...

 sorakan peminat...beriye2 dak2 nie bersorak...

 semangat adik aku...

 nie sorang lagi adik aku yg semangat nogori...ekeke

 dh naek atas kerusi sbb sume org dh start berdiri dah...kalo duduk pun x nampak...

 4 girls of the day...

 time Menteri Besar lalu kat penyokong N9...sporting habes kan...

 adik aku n bakal SIL aku...

 Time dh cnfirm monang...berpeluk2...

 player dtg kt pasukan ATRAH...dekat ngan seat kitorang...mmg best r...

 hubby dh ajak balik dah...penat...

 and...finally...N9 2 T'ganu 1...
 nak bali kdh time nie...

tunggu ayah ambek kete jap...bye2 stadium S.Alam...next year jumpe lagi...hehehe

tu jerla gmbar yg sempat diupload...nk tengok lagi banyak gambar...jenguk2 la FB sy yer...sy dh upload banyak gambar time perlawanan hari tuu...tapi kan, still x puas hati ngan fans terengganu...adik sy punye kete disepak2 oleh fans depa pastu abes calar x leh hilang kesan tuu...apela diaorg nie, bese r adat pertandingan ada menang kalah, terima jerla kenyataan kan, time N9 lawan Kedah dulu ok jer, sporting la fans Kedah...huhuhu...ape2 pun N9 terbaekkkkk!!!!!...tahniah

trima kasih kerana membaca entry ini...sayang korang!!!!!

1 comment:

cik tenggiling said...

hobin jang hobin.. taniah n9..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...