Followers yg yanie sayang

Thursday, January 12, 2012

banyaknyer kes curi sekarang nie...

Salam Jumaat buat sume...
erm...sekarang nie makin menjadi2 kes kecurian yer...sekarang nie x boleh nk percaya kt sume org...eee geramnyer dengar curi sana curi sini, rompak sana rompak sini, ragut sana ragut sini, ape nk jadi sekarang nie...knp manusia jadi semakin kejam nie...tu belum masuk part bunuh membunuh...hish ngeri la dengar...

baru2 nie salah sorang member baik sy rumahnya kene masuk pencuri, kesian kat dia dahla tengah mengandung, penat2 dia simpan harta sekelip mata jer boleh hilang...katanya dia simpan set barang kemas dia dan anak perempuannya dalam laci almari di rumah...balik2 tengok laci almari terbuka dan laptop x ada di tempat asal...cek2 habes sume barang kemas yg bernilai rm15k tu lesap bersama sebuah laptop...kesian sangat smpai kawan sy tu cakap yanie lebih baik la aku bg kt ko emas2 tu sume...smpai cam tu sekali kan...hadoiiiii...al lmaklum la kawan sy tu mmg tengah rezeki mencurah2 x mustahil ada yg dah lama memerhati dari jauh kan...paling x boleh bla setiap cap jari pencuri yg zalim tu lap ok...maknanya polis mmg x dapat nk detect langsung...pandai betul kepala hotak pencuri tu sempat lap lagi cap jari...kat tong sampah pun dier lap...tapi kepala hotak yg pandai tu x reti nk cari duit yg halal...eee geram tau x bile dengar cite kawan sy tuu...sy kesian sangat kt dia, dia la kawan sy yg sudi tolong sy kalau sy susah...sy ckp kt dia risau jugak kot2 ade member2 sendiri yg sanggup wat cam tu then dier pun ckp dier ade gak syak kot2 member2 terdekat kan, al maklum la rumah taman kan...huhuhu...x per sally@john sabar banyak mungkin Allah tarik emas ko tapi Allah nk bagi ko satu benda yg lebih besar nilainya...tula nasihat sy kt dia...

then semalam rumah artis terkenal wardina plak kene rompak...kesian sangat dahla wardina tengah demam...x silap habes dlm 20k jugak nilai kehilangan dia...laptop habes 5 biji kena sapu...ape la zalim sangat penjahat tu sume...korang agak2 la kan apela diaorg nie nk wat dengan brg2 curi tu kan...knp x reti cari duti yg halal...duit yang halal nie walaupun ckit tapi sentiasa mencukupi...kalau setakat duit hasil curi tuu mmg ko x kan rasa la keberkatan duit tu kan, tau2 jer duit tu habes...tul x...


tu sy selalu pesan ngan mak, waktu siang tutup sume pintu...sekarang nie org x leh caya...banyak pencuri perompak penculik sume...sy takut sangat2...sekarang nie kita sume kene sentiasa berhati2 dgn keadaan sekeliling, org muka baik pun x leh percaya sangat...kdg2 tu muka punya la baik tapi hakikatnya dalam hati cam sampah...huhuhuh...

sama2 kita take care yer kawan2...

terima kasih kerana membaca entry ini...

1 comment:

c'axoera said...

mcm2 kes nowadays kan...

by the way dah follow you here :) follow me bck okay xoxo



http://ch000tz.blogspot.com/2012/01/kucipta-kepulauan-buatmu-hahahah.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...