Followers yg yanie sayang

Tuesday, February 7, 2012

sedey nye pagi nie...

Assalamualaikum...
erm...malasnya rasa nk bangun pagi tadi, yerla dh 4 hari cuti kan...tapi x perla nk mencari rezeki yg HALAL dan BERKAT so bangun jugak...
tapi pagi nie lain sikit sbb slalunya x perlu siap2 kan barang utk adam sbb mmg mak yg jaga tapi hari nie sy perlu ready2 kan barang2 adam utk...jeng jeng jeng...sy hantar adam ke rumah ibu mertua sy hari nie mungkin dalam masa 3 bulan nie on off la langat to cheras baru...bukan apa sbb rumah mak sy di hulu langat tu under renovation...separuh daripada rumah tu ditutup so brg2 sume letak kt ruang tamu...kesian la mak sy mane nk jaga adam lagi kan...dgn barang2 yg bersepah2 lagi...hish pening...
so husband sy kata nk suh ibu dier jaga...bile fikir2 takut menyusahkan ker ape tp husband sy kata ibu dier ok jer and suke jaga cucu...
erm...pagi2 tadi time dalam kete adam senyap jer tidor bile masuk jer dalam rumah dier tengok sekeliling terus menangis...adoiii anak sy nie seriusly sangat2 manja ok, dier x pernah bertukar situasi, mmg dari lahir die duk ngan nenek langat dier, then dier menyusu badan so sangat2 rapat dgn sy...lantak la org nk kata adam tu terlebih manja ker ape, x independent ker ape...dh nama budak kecik kan mesti la nk manja ngan ibu ayah dier...so dier nye cembeng x yah cakap la...kalau mcm sebelum2 nie dier x kisah langsung sy nk g keje...mmg dier yg akan hantar smpai keluar gate then babai2 lagi...dier leh bezakan ibu dier nk g keje ataupun nk g jalan2 ok...hehehe...
so tadi ayah mertua sy cakap x perla mule2 jer tu nnt lame2 dier mesti ok...so sy pun lepas peluk cium terus jer masuk kete zasss g keje...so dalam kete tau2 jerla ape jadi kan...haaa...menangis berjuraian la air mataku...laju jer membasahi pipi nie...x sampai hati tengok anak menangis2 mcm tu so terus sy call husband sy...pastu husband sy pun advice la sy dia kata sy kene la biasakan diri, sbb cube fikir kalau kite hantar anak kt bebysitter lagi la teruk...bukan la nk kate beby sitter tu sume teruk2...tidak sama sekali, tapi bile kite nk jumpe org yg betul2 IKHLAS hati nk jaga anak kita mcm anak dia sendiri susah kan...so bile darah daging sendiri yg jaga tu mestila lain ckit kan...smpai sy kata kt husband sy nk berhenti keje jaga anak sendiri...huhuh...boleh...
so bile difikir2 kan balik kata2 husband sy tu ada betul nya, ada la dekat 10 kali dah kot sy suh husband sy call ibu dier tanye, sy sendiri pun dh beberapa kali call tanya...tadi ibu cakap dier bawak adam round2 depan umah naik stroller, pastu dier bawak g pasar kat beranang, dier cite adam siap terbalikkan bawang2 yg ibu dah pilih...hadoiii anak bujang den mmg la lasak...pastu nampak bear nak bear la...adam mmg mcm tu sume cartoon ker, basikal specially mmg dier nak memanjang...tp x per kalau kite x belikan dier x nangis pun lagipun dier bukan nak main sangat pun, kalau kite belikan dier mainan sekalipun dier dapat sentuh sekejap jer dah la lepas tu mainan entah ke mana...hehehe
ok la tu nnt jap lagi nk call lagi tanye mcm mane adam sy tu...harap2 dier ok la...kesian sangat2 tengok dier...yerla maybe sbb first time, dh lame2 ok la kot...harap2 nyer lah...erm...tengah fikir lagi nie esok nk hantar ke x...huhuhu...
rindunye kat adam, nk wat camane nie...huhuhu...


 Chenta Hati Sy...


 Adam ngan Nenek langat dia...mak sy

nie adalah fav pic sy...

terima kasih kerana membaca entry ini...

2 comments:

Kakzakie said...

Jangan kata adam yg masih kecik, kalau yg dah 2-3 tahun pun kalau hantar tempat baru dia tak suka... tapi betul kata hubby tu nenek jaga lebih baik. Sayang nenek tak boleh dipertikai, kalau boleh bulan/bintang yg cucu nak pun dia nak bagi...

So... esok baik hantar lagi supaya dia biasa juga dgn nenek sebelah papanya

pinkyanie said...

yer...betul tu kak zie, apa yg kak zie cakap tu mmg betul pun bile sy fikir2 kan semula kalau hantar kt org lain kite x tau mcm mane kan...trima kasih banyak kak zie atas nasihat yg sangat baik buat sy...huhuhu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...