Followers yg yanie sayang

Thursday, January 26, 2012

JOb mekap Utk dinner dato' Robiah...

Assalamualaikum...
act x sangka dapat job hari jumaat ari tuu...tulah, org kata rezeki di hari jumaat...mmg sy tau depa2 nie sume ada majlis dinner utk dato' robiah tapi x sangka langsung la yg depa nie nk mekap bagai...pastu member sy sorang tu ckp mcm nie  "kak yanie sebenarnya nk suh akk mekap tapi kesian kt akk takut akk balik lewat sbb nk mekap dinner mesti lepas office hour"...terus sy sentap sekejap sbb mcm x caye nie ada org nk suh sy mekap...ekeke, bukan sorang hokey tapi dua org...so sy pun on jer la lagipun dah lame x mekap kan org takut lupe plak kan...so petang tu before dinner sy pun memekapkan depa dua org nie...tapi kan yg kelakarnya tetibe pegawai sy sorang lagi ckp  " eh sy pun nak juga la mekap"...hallamak, sy bukan ape risau takut depa nie sume sampai lambat kt shah alam tu nnt, al maklum la hari jumaat jalan kan jem tambah2 hujan plak tuu...so tangan sy seperti lipas kudung terus laju2 tacap muka depa...tapi alhamdulillah dalam masa 2 jam sy dapat mekapkan 3 org sekaligus...

ok jom kite layan pic 


 Suria Sebelum dan selepas make-up...
sue kata dier nk mekap natural jer kak tapi nk lipstick merah...ekeke...kelakar r sue nie
 
 Nazatul Alma sebelum dan selepas make-up...
alma nie mmg naik seri kalau lepas make-up lagipun x susah mana make-up kan muke dier...al maklumlah kulit cantik kan...hehehe...


 sila abaikan pemandangan bunga2 di belakang tu...kalau u ollss sume nk tau nilah bilik sy, dan bunga2 itu adalah feel sy yg berbunga2 setiap hari bila masuk dalam ofis...kreatif x saya...buekkkk...ekeke...

 sume customer sy before gerak g dinner di concord shah alam...akk yg baju hijau tu bukan sy yg makeover sbb dier kate hanya dia jer leh makeover muke dier sbb muke dier sensitif pada alat solek...ikutkan hati nk jer sy makeover dier sekali...hehehe


C/Insp. Narolliza selepas makeup
member2 ofis sy ckp hampir2 x kenal ngan pegawai sy nie selepas di makeover, x sempat nk ambek pic sebelum mekap sbb nk cepat...ekeke...


so itulah dier serba sedikit pic yg sempat di snap hasil kerja tangan saya...sekarang nie sy dah dapat tempahan mekap utk bulan 6...awal2 member sy yg nak kawen tu booking sy, katanya nk mekap mcm maya karin...hehehe...I.Allah sy akan wat yg terbaik utk dier nnt, nnt sy update lagi yer...erm, kalau ada masa sy ingat nk wat tutorial mekap...hehehe...

terima kasih kerana membaca entry ini...

3 comments:

Nur Raihana Abd Rahim said...

haa nti yana nak g dinner upah yani make up lah.hihi..brg make up dh tak pernah beli, so nak mekap sendiri pun ada yg basic jek..huhu..

pinkyanie said...

boleh yana...nnt yana panggil jer yanie, nnt yanie mekapkan yana cantek2 yer...hehehe

c'axoera ヅ said...

hamboyyyyy ngalahkan retis plak :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...