Followers yg yanie sayang

Monday, January 16, 2012

parut di hati...

sape dengar ceria pagi suriafm angkat tangan...hehehe...
sy setiap pagi mesti nk dengar ceria pagi suriafm sekarang nie sbb dh ade nabil sebagai penyampai radio nyer...hehehe...best tau asyik tergelak sorang2 jer dlm kete sekarang nie...x trasa plak jem kat loke yew tu...amboi sampai cam tu sekali...yer u ollss kalau nk tau sepanjang2 perjalanan sy dr rumah nk smpai ke ofis tu mmg hebat betul dugaan jem nya...sape yg duk area langat ke cheras ke mmg dah faham sangat kan cam die nye jem kt ctu...mmg terbaek nye jem la...hahaha

x silap sy dah 2 hari nabil x der sbb dier ke indon tapi hari nie dier ade semula tu yg syiokkk tuu...hehehe, so ari nie topik@ suriafm adalah "PARUT DIHATI"...sy suke bangat dehhh ini tajuk, banyak kaitannya dgn diri sy nie, huh!!! kalau la sy dapat call team ceria pagi suriafm mmg panjang lebar la cite yg akan sy smpaikan...sure kene cut sy nye cite tu ngan abg halim othman...hahaha...

korang ade parut di hati x...kalau tanya sy mmg ADA la jawabnye, sebut pasal parut di hati nie act ada satu jer parut yg betul2 meninggalkan kesan dalam hati sy nie, parut tu mcm susah sikit la nk hilang tapi dah semakin pudar dari hari ke hari...eee rase cam complicated jer nk cite balik pasal parut lama tu, I.Allah nnt sy akan update jugak la pasal cite sy tu, yerla x dapat nk lepas kan kt team suria sy nk lepaskan kt blog jer la...hehehe...act jgn plak sape2 ingat hati sy nie pernah terluka sbb husband sy yer, husband sy tu adalah pengubat segala2 nya tau...tapi hati sy nie terluka dek seseorang manusia yg rasenye x layak kot digelar manusia...ha ambek kau...

x perla nnt next kite sambung lagi yer...x sanggup nk teruskan...aduh perit jiwaku...hehehe...dh x perit dah sekarang nie...hehehe...

time kasih kerana membaca entry ini...

5 comments:

Nur Raihana Abd Rahim said...

yana pun ada jugak parut di hati..means sesuatu yg kita susah nak lupa kerana dikecewakan dan dikhianati..tp skrg dah maafkan perbuatan si polan tu.namun untuk melupakan tidak sesekali..sbb tu dah tak mahu berbaik dgn dia lagi.cukuplah apa dia buat n fitnah selama ni yg yana tak pernah tau,sdgkan berjumpa pun dah 7 thun tak tp bygkan la die leh lg ckp psl yana n fitnah mcm2..bukan org lain tapi sepupu sendiri disebabkan dengki tgk sepupu lebih segala2nya dari dia.haishhh

pinkyanie said...

yer yana...mmg dah maafkan tp nk lupakan tu aduhh susah laa walaupun dh bertahun2 berlalu...mmg pun kite x kan sangka ada org buruk2 kan kite kt belakang2 kite, mmg sakit hati bile dapat tau kan...mesti sepupu yana tu dengki sbb tengok yana berjaya kan...manusia nie smpai bila pun xperhnah puas dgn apa yg Allah dh bagi pada dia la yana...

Nur Raihana Abd Rahim said...

memang dia jns dengki tak blh tgk org lain lbh.bkn yana je,dgn mak sedara lain pun dia dengki jugak.sepupu yg lain pun dah kena jugak dgn fitnah dan cerita palsu dia.dia nak laga2 kan adik beradik.sbb tu hidup dia tak pernah sng mcm org lain.sbb hati dia busuk.

pinkyanie said...

yana...org yg selalu fitnah2 nie dah org yg dengki nie hidup dier x tenang...selalunya mcm tu la bile org lain lebih ckit mule la x puas hati...yg penting apa yg kita ada sume atas usaha kita sendiri kan, org cam tu dh x de keje sangat agaknye...

Nur Raihana Abd Rahim said...

mmg betul yanie..bukan nk ckp la..tpi kat dunia lg dah nampak balasan Allah tu..mulut jgn jahat sgt,hati jgn busuk.kalau kita ikhlas,redha dan terima rezeki msg2 insyaAlah aman damai hidup kita.buat apa nak dengki dgn org kan?rezeki tu msg2 punya,Allah yg bagi.ramai la org mcm ni..tak tahu nak ckp apa la.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...